Neobična kremšnita

by | 11 svibnja, 2013

Sastojci:
Za koru:

  • 7 žumanjaka
  • 2 cijela jaja
  • 6 žlica šećera
  • 3 žlice ulja
  • 4 žlice brašna
  • 2 žlice kakaa
  • 1 vrećica praška za pecivo

Za kremu:

  • 7 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera u prahu
  • 6 žlica šećera
  • 8 dl mlijeka
  • 4 pudinga od vanilije

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 50 g maslaca

Priprema:

Kora:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanjke, cijela jaja i šećer u pjenastu smjesu. Zatim dodati ulje, mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo i umutiti mikserom.
2. Tepsiju (25×30 cm) nauljiti i posipati brašnom. Uliti u nju pripremljenu smjesu za koru i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Krema:

1. Umutiti bjelanjke u čvrst snijeg a zatim postepeno dodavati šećer u prahu muteći sve dok se šećer ne otopi.
2. U zdjelu uliti 6 dl mlijeka, dodati šećer i kuhati dok ne proključa. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije, pa dodati u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U topao puding dodati šaum od bjelanjaka i polako promiješati.

Završni postupak:

1. Preko ohlađene kore u tepsiju uliti pripremljenu kremu i ostaviti da se stegne.
2. Posebno pomiješati izlomljenu čokoladu i maslac, pa otopiti na pari i preliti preko stegnute kreme. Pričekati da se glazura stegne, a zatim kremšnitu narezati na kocke.

Izvor: Dobra hrana