Nebeska šetnica je vidikovac koji očarava, posjetite ga već ovog vikenda!

Posjetite Park prirode Biokovo i Nebesku šetnicu Skywalk Biokovo

by | 25 lipnja, 2021
nebeska šetnica, skywalk biokovo, park prirode biokovo

“Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo” je vidikovac u obliku potkove izvan litice sa staklenom plohom za hodanje. Nalazi se u jugozapadnom dijelu Parka prirode Biokovo na 13. kilometru biokovske ceste i neposredno uz infocentar, na visini od 1228 metara nad morem gdje vladaju specifični vremenski uvjeti. Uz njega nalazi se geološki stup – trodimenzionalan prikaz presjeka stijena koje su formirale područje Biokova od njegovog postanka do danas s geološkom tablicom vremena i opisom starosti i vrsta stijena. Vidikovac ima mogućnost primanja do 30 posjetitelja u isto vrijeme.

Do vidikovca Ravna vlaška i Skywalka posjetitelji dolaze tzv. biokovskom cestom, koja vodi od glavnog ulaza u Park prirode Biokovo na državnoj cesti D512 (Makarska-Vrgorac) prema najvišem vrhu Svetom Juri.

Skywalk Biokova je dio cjelokupnog projekta “Novi Adrion – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo”. Izgradnja Skywalka jedinstven je primjer povećanja atraktivnosti prirodne lokacije zbog svoje “ekstremne komponente”, a što vodi i povećanju broja posjetitelja. Pristup platformi je omogućen sa sjeveroistočne strane pomoću dva stubišta koja su smještena s istočne i zapadne strane od info centra, što omogućuje učinkovit kružni promet posjetitelja bez stvaranja gužve.

Cijena ulaznice iznosi 60 kn po osobi. Ulaznice se naplaćuju na ulaznoj recepciji. Radno vrijeme Parka je od 06:00 do 19:00, dok je vidikovac Skywalk otvoren od 07:00 do 19:00.

Posljednji ulaz u Park prirode Biokovo biokovskom cestom moguć je u 18:00.

Više informacija o posjetu možete vidjeti na poveznici https://pp-biokovo.hr/hr/23/info-za-posjetitelje

Izvor i foto: Instagram, croatia.hr, pp-biokovo.hr