Ne ignorirajte promjene: Bolesti koje se kriju iza znakova na vašem licu!

by | 29 rujna, 2015

Naše tijelo je ogledalo našeg zdravlja. Koža, kao najveći organ, često nam šalje poruke o tome kakvi se zdravstveni problemi kriju u tijelu. To se pogotovo odnosi na kožu lica tj. na njezinu boju na tom području tijela. U nastavku pogledajte na kakve eventualne zdravstvene probleme upućuje određena boja kože.

ThinkstockPhotos-80708214

1. Crvena

Obično je ova boja lica samo reakcija na stres, ljutnju, anksioznost i neko drugo ekstremno emotivno stanje ili, pak, hranu i piće koje smo unijeli u organizam.

Međutim, kronično crvenilo je znak nekog skrivenog zdravstvenog problema. Ono na području obraza i nosa ukazuje na visoki krvni tlak ili autoimune bolesti uzrokovane povećanom razinom kortizola u krvi.

2. Narančasta

Ukazuje na probleme s gušteračom i slazenom.

3. Žuta

Žućkasto lice je tiho upozorenje da vaša jetra i žuč ne rade kako treba.

4. Zelena

Veliki unos lijekova, problemi s probavom i radom krvnog sustava. Također može biti znak hipokromne anemije tj. nedostatka željeza u krvi.

Ovo zdravstveno stanje nekada se nazivalo kloroza jer je zbog njega koža dobivala specifičnu zelenkastu boju na temelju koje se je postavljala dijagnoza anemije.

5. Plava

Mjestimično modra koža može biti znak cijanoze, zdravstvenog stanja do kojeg dolazi zbog povećanja koncentracije hemoglobina u tijelu tj. manjka kisika.

Methemoglobinemija je nasljedna ili stečena bolest koju uzrokuje methemoglobin, hemoglobin koji na sebe ne veže kisik i također uzrokuje plavkastu boju kože.

6. Bijela i blijeda

Blijedo lice i obrazi znak su oslabljenih žlijezdi i neaktivne jetre. Osim na anemiju, upućuju i na oslabljeni imunološki sustav. Bijele mrlje na licu mogu biti znak problema s bubrezima.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock