Natalie Imbruglia iskreno o samostalnom roditeljstvu putem donora sperme

Pjevačica i glumica kaže kako nije bilo u planu da bude samohrana majka, no želja za majčinstvom bila je neopisiva

by | 15 kolovoza, 2021

Poznata pjevačica i glumica, čiji hit “Torn” iz 90-ih možemo prepoznati i danas na prvi takt, a njezin album prvijenac i danas drži rekord najprodavanijeg debitantskog izdanja jedne indie-izvođačice. Nedavno je u razgovoru za Metro progovorila o samostalnom roditeljstvu, i to putem donora sperme, o čemu se u društvu ne progovara često.

“Svakako mi nije bio plan biti samohrana majka. Radi se samo o tome da se nađete u situaciji da ste u određenoj dobi, slobodni, a ja sam odlučila uzeti stvari u svoje ruke. Želja da budem majka bila je toliko snažna u meni i mislim da se puno žena, kao i muškaraca, može poistovjetiti s tom čežnjom za roditeljstvom.”

Veselu vijest prvotno je objavila 2019. godine na svome Instagram profilu, kad je, uz fotografiju s trbuščićem, najavila da će dočekati svoje prvo dijete, Maxa Valentina, koji će uskoro imati dvije godine. “Za vas koji me poznajete, znate da je to nešto što sam željela jako dugo i blagoslovljena sam što je to moguće uz pomoć donora sperme. Tako sam uzbuđena zbog ove sljedeće avanture!”

Prethodno tog mjeseca, Imbruglia je objavila da podržava dobrotvornu organizaciju koja pomaže ženama u Etiopiji koje se suočavaju s genitourinarnom fistulom te da ju je majčinstvo još više aktiviralo kad je riječ o tom problemu. Naime, fenitourinarna fistula je abnormalna komunikacija bilo gdje između urološkog i genitalnog sustava, a u industrijaliziranim zemljama većina fistula pojavljuje se kao posljedica liječničkih pretraga, zahvata ili načina liječenja, najčešće nakon kompliciranog poroda. “Budući da sam mama, ovo je nešto što sada osjećam snažnije nego ikad”, napisala je tada pjevačica i pokrenula još jednu raspravu o tabu temi koja pogađa mnoge.

 

 

Foto: Frazer Harrison/Getty Images