Napravite dobar raspored u malom hladnjaku

by | 5 svibnja, 2014
raspored u malom hladnjaku

Imate mali hladnjak i nikako ne možete u njega staviti sve što je potrebno, te se već nakon nekoliko namirnica on čini prenatrpan. Ukoliko spadate u ovu grupu ljudi, često vam se događa da u kupovinu morate ići gotovo svaki dan i da vam uvijek nedostaje nešto što bi svako domaćinstvo trebalo imati u hladnjaku. U nastavku članka pročitajte nekoliko savjeta kako da u mali hladnjak stane što više namirnica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jessie May (@jessiemaysnyder)

Originalna pakiranja u kojima kupite namirnice samo zauzimaju dodatni prostor u hladnjaku. Namirnice koje su pokraj kutije dodatno spakirane i u vrećicu najbolje je da izvadite iz kutije i ostavite ih da stoje u vrećici. Neće im se ništa dogoditi, a vi ćete dobiti više prostora.

Kada slažete stvari u hladnjak, uvijek na stražnji dio polica stavite stvari koje ne koristite često i namirnice koje imaju duži rok trajanja. Naprijed složite namirnice koje svakodnevno koristite i one koje imaju kraći rok trajanja. Tako ćete uštedjeti prostor, a neće vam se dogoditi da nešto morate baciti jer je istekao rok trajanja zbog toga što te namirnice niste vidjeli.

Još jedna stvar koja će vam pomoći prilikom organizacije malog hladnjaka je ta da stvari držite po grupama. Na primjer, neka vam povrće stoji na jednom mjestu, umaci na drugom, mliječni proizvodi na trećem, i tako dalje. Na ovaj način ćete se lakše snalaziti.

Izvor: ljepota.ba