Napokon je izašla knjiga o kultnoj seriji “Prijatelji”

by | 2 srpnja, 2020

Kad su se 1994. Prijatelji (Friends) pojavili na malim ekranima, nitko nije očekivao da će serija postati glavna uzdanica NBC-a, a kamoli globalni fenomen.

U godinama koje su uslijedile, Prijatelji su zacementirali svoje mjesto prošavši put od hita u udarnom terminu do kultnog klasika. Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey i Phoebe udomaćili su se diljem svijeta; njihove živote, ljubavne zgode i nezgode pratili su – i još uvijek prate – milijuni ljudi, a slavne epizode prepričavaju se i danas, 16 godina od posljednje emitirane.

Štoviše, tijekom karantene za vrijeme pandemije koronavirusa, prema podacima američkog CableTV.com, Prijatelji su bili najgledanija serija u SAD-u. Također, vijest da se originalna glumačka postava ponovo okupila ove godine te da uskoro snimaju novu sezonu posebno je obradovala gledatelje. Ovaj slavni sitcom obilježio je nekoliko generacija i postao pravi fenomen nadišavši televizijske okvire, što potvrđuje i nedavno objavljena knjiga PrijateljiOna o seriji Friends, autorice Kelsey Miller, u izdanju Rockmarka.

Knjiga istražuje zašto je serija postala popularna i daje odgovor na još važnije pitanje – zašto je još uvijek popularna. Autorica na 180 stranica prati nastanak serije, donosi uvid u zbivanja ispred kamera, brojne anegdote iza njih, priča o pravom prijateljstvu i zajedništvu glumačke postave, analizira zašto su Prijatelji povremeno bili problematični te koje su sve kulturološke trendove pokrenuli i inspirirali.

„Ovo nije samo knjiga o Prijateljima – ovo je knjiga i onoj posebnoj praznini koju su Prijatelji popunili u svakodnevnom životu mnogih“, BuzzFeed.

„Definitivna retrospektiva “Prijatelja”. Ako se stalno koristite referencama na Prijatelje i serija vam je neprekidno uključena u pozadini, ovo je prava knjiga za vas”, Hello Giggles.

Dok nestrpljivo iščekujemo početak emitiranja nove sezone nezaobilazne serije, osvježite sjećanje i saznajte razne zanimljivosti koje otkriva knjiga o “Prijateljima”.