Namjerne linije od sunčanja novi su ljetni hit s TikToka

Ono što je nekoć bila slučajna pogreška, danas je beauty trend

by | 9 srpnja, 2024
linije od sunčanja eljepota i zdravlje

TikTok trendovi uistinu su nepredvidivi. U razdoblju 2000-ih gotovo sve djevojke imale su linije od sunčanja u bikinijima koje su se jasno vidjele kad bi za izlazak odjenule topove i haljine bez naramenica.

Tragove sunčanja tada smo mogli vidjeti i na fotografijama s crvenih tepiha jer ih nisu mogle izbjeći ni celebrity cure, a zatim su s brojnim upozorenjima o štetnosti sunčanja takvi tragovi nestali iz fokusa.

Pročitajte: WOW! Zara je izbacila svjetlucava ulja u sticku zbog kojih koža izgleda nevjerojatno

Zajedno s brojnim drugim trendovima iz tog razdoblja, TikTok je odlučio vratiti linije od sunčanja koje djevojke generacije Z ovog ljeta pokušavaju namjerno postići kako bi izgledale cool.

linije od sunčanja eljepota i zdravlje

 

Linije od sunčanja ovaj put dolaze u malo promišljenijem izdanju

Tragovi od sunčanja veliki su aktualni hit na TikToku, no djevojke koje znaju koliko je štetno pravo sunčanje pokušavaju ih postići uz pomoć kapi i losiona za samotamnjenje. Ovaj način ipak je zdraviji od stvarnog izlaganja suncu pa postoje brojni tutorijali koji pokazuju kako dobiti “retro linije” na tijelu.

Ovaj postupak najčešće uključuje ljepljive trake i preparat za samotamnjenje, a toliko je popularan da su svoje verzije izbacili i popularni proizvođači kozmetike za postizanje umjetnog tena, kao što su Bali Body i Coco&Eve.

@audi70909♬ get it sexyy x halle berry mix – djslaysia 🦋

Dok neki posežu za rezultatima koji će potrajati nekoliko dana, druge djevojke koriste bronzere za tijelo i uz pomoć ljepljive trake i široke četke stvaraju iluziju tena koji bi mogle dobiti nakon godišnjeg odmora na nekoj egzotičnoj destinaciji.

@romymorris.x Real tan lines… or fake tan lines?!😉✨ using the @Coco & Eve Sunny Honey Tan for that gorgeous glow💗 #cocoandeve #selftanroutine #selftan ♬ original sound – Romy Morris