Namirnice koje uzrokuju neugodne tjelesne mirise

by | 19 studenoga, 2013

Ukoliko imate problema s neugodnim tjelesnim mirisima iako vodite računa o higijeni, možda bi trebalo zaviriti u svoj tanjur…

Poznato je da je češnjak glavni uzročnik lošeg zadaha. On sadrži sumpor, koji se oslobađa disanjem i kroz pore tijela. No, i previše začinjena hrana također može dovesti do povećanog unosa sumpora i neugodnih mirisa.

Crveno meso se teško probavlja, stoga ne čudi što se pretjerano znojite kada se prejedete. Vaš prirodan miris mogu dodatno pojačati i gazirana pića, čokolada, kava, čaj i alkohol jer barem 10 posto količine koju ste unijeli, organizam ne može probavati.

Povećan unos brze hrane u kombinaciji s nedovoljno fizičke aktivnosti dovodi do skupljanja masnih naslaga u tijelu, što također uzrokuje pretjerano znojenje i neugodne mirise. Sol, šećer i ulje trebalo bi unositi u ograničenim količinama, a brza hrana obiluje ovim namirnicama.

Mliječni proizvodi su bogati proteinima, te ukoliko ih konzumirate u većim količinama, može doći do problema s probavom, a kao posljedica toga nastaju i neugodni mirisi.

Tekst: Life Content
Izvor: Metro-portal