Najvažniji dio rutine za njegu kože zapravo je ovaj jednostavan korak

by | 27 rujna, 2020

Hidratacija kože je jedan od najvažnijih dijelova bilo koje rutine za njegu kože, ali može biti teško dokučiti koju vrstu hidratantne kreme odabrati i kako od nje iskoristiti sve blagodati.

Zašto je hidratantna krema tako važna?

Hidratacija je presudna za sposobnost vaše kože da se sama regulira. Iako prekomjerna proizvodnja ulja može uzrokovati upale, isto tako može i suhoća. Hidratacija lica može smanjiti šanse za razvoj ekstremne suhoće ili masnoće, prema Medicinskom centru Sveučilišta Tennessee.

Iako je uobičajena zabluda da osobe s aknama ne bi trebale dodavati više vlažnosti na svoju kožu, vlaženje kože dva puta dnevno ujutro i navečer nakon čišćenja zapravo može smanjiti prekomjernu proizvodnju ulja u koži i smanjiti akne. Prema kozmetičkoj dermatologinji, dr. Heidi Waldorf, dobro navlažena koža vjerojatnije će sama kontrolirati masnoću.

– Zdrava koža zadržava vlagu i sama se ljušti, mekana je na dodir i dobro reflektira svjetlost – rekao je Waldorf. Korištenje hidratantne kreme također može spriječiti prerano starenje i pojavu bora.

Na što trebate paziti kad kupujete hidratantnu kremu?

Učinkovita hidratantna krema koristi sredstva za zadržavanje vlage, omekšivače za zaglađivanje površine koji pružaju svilenkast osjećaj, a okluzivna sredstva za zadržavanje vlage na koži dulje vrijeme.

Ako imate masnu kožu, pokušajte potražiti hidratantnu kremu u konzistenciji gela jer će osjećaj na koži biti manje težak, a svejedno će vam koristiti u smislu hidratacije. Za normalnu do suhu kožu kremasta hidratantna krema može pomoći uravnotežiti je tijekom cijelog dana.

Kako je pravilno primijeniti?

Iako to može ovisiti o vašim specifičnim potrebama kože, općenito biste hidratantnu kremu trebali nanositi ujutro i prije nego što odete u krevet. Prema Waldorf, najbolje vrijeme za nanošenje hidratantne kreme je nakon ostalih koraka njege kože, ali prije kreme za sunčanje. Ako imate više koraka čišćenja, poput nanošenja tonika, seruma i pilinga, trebali biste nanijeti hidratantnu kremu kako biste zapečatili sve ove korisne tretmane kože.

Ako više volite samo očistiti kožu i hidratizirati je, pobrinite se da lice ostane malo vlažno prije nego što nanesete hidratantnu kremu. To će dati koži dodatnu vlagu iz vode. Ujutro biste trebali nanijeti hidratantnu kremu ispod kreme za sunčanje kako biste zaštitili kožu od sunčevih UV zraka.

Ako želite dodatnu hidrataciju noću, možete je udvostručiti i staviti noćnu kremu, koja je često jača hidratantna krema i gušća od vaše dnevne, piše Insider.

IZVOR: 24SATA.H

Photo by Meryl Spadaro on Unsplash