Ovo su 3 najučinkovitija pomlađujuća sastojka za njegu lica (a nije u pitanju retinol)

Najskuplje nije uvijek najbolje

by | 26 rujna, 2023
Pomlađujući sastojci

Bilo da se želite obračunati s borama ili vratiti svojoj suhoj koži vlagu i sjaj, ovo su esencijalni sastojci koje biste trebali potražiti u svom novom preparatu za njegu lica.

Možda se ne biste željeli vratiti u svoje 20-e, ali vjerujemo da biste voljeli da je vaša koža zategnuta i blistava kao tada. U tom slučaju, pažljivije birajte svoje kozmetičke proizvode. Naravno, ne tvrdimo da vas ijedna bočica može pomladiti za koje desetljeće, ali može vašoj koži dati žarko željeni dašak vitalnosti. Dakle, ako tražite sjajniju kožu zdravijeg izgleda, puno se toga dobroga može naći u bočici – potrebno je samo potražiti prave sastojke.

Prije nego što potrošite novac na kremu koja lijepo miriše, ili možda čak čini vašu kožu malo glađom, najbolji je način da istražite proizvode koji se mogu pohvaliti stvarno učinkovitim sastojcima. Onima koji se dokazano mogu othrvati suhoći, tamnim mrljicama, linijama i borama. Ovo su tri sastojaka za koje dermatolozi tvrde da uistinu mogu pomladiti kožu.

Pročitajte: Ovo su 3 najučinkovitije kreme protiv bora, slažu se svjetski stručnjaci

Pomlađujući sastojci

3 najučinkovitija pomlađujuća sastojka

Glikolna kiselina

Nema potrebe da stalno polirate kožu mehaničkim pilinzima koji mogu biti grubi za vaš ten te rezultirati suhoćom i osjetljivošću. Radije se odlučite za nježnu eksfolijaciju glikolnom kiselinom. U pitanju je alfa-hidroksi kiselina koja će osloboditi vašu kožu odumrlih stanica i potaknuti proizvodnju kolagena. U slučaju da imate dehidriran i suh ten, koristite proizvode s niskom dozom glikolne kiseline.

Hijaluronska kiselina

Zdrava koža mladog izgleda je meka, glatka i optimalno vlažna, a hijaluronska kiselina jedan je od najboljih sastojaka koji će vas dovesti do toga. Poznato je da molekula hijalurona može zadržati do 1000 puta veću količinu vode od svoje težine, što ga čini izvrsnim sastojkom za održavanje hidracije kože. Za najbolji učinak, nanesite prvo serum s hijaluronom, a zatim ove blagotvorne kapljice “zaključajte” da ne ispare iz kože mažući na lice hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom.

Ceramidi

Nakon hijaluronske kiseline, ceramidi su još jedan sastojak koji mogu pomoći povećati stupanj vlažnosti vaše kože. Osim toga, ovi se lipidi brinu da je površinski sloj vaše kože – takozvana barijera kože – zdrava. Ako je taj hidrolipidni sloj vaš kože narušen, onda ćete imati problema sa suhoćom i crvenilom. Najbolje od svega, ceramidi su, jednako kao i hijaluronska kiselina, sigurni za sve tipove kože.

Pročitajte: 5 znakova da koristite neodgovarajuću kremu za lice

Foto: Praiwan Wasanruk, Liudmyla Liudmyla, iStock/Getty Images Plus via Getty Images