Ovo su bile najpopularnije tenisice u 2022. godini

by | 2 siječnja, 2023
hit tenisice 2022

Premda smo zakoračili u novu, 2023. godinu, rezimei proteklih 365 dana ne jenjavaju. Jedna od najiščekivanijih lista zasigurno je ona najprodavanijih tenisica, koja jasno pokazuje da popularnost ove obuće ne blijedi.

Tenisice su tako nastavile vladati ulicama diljem svijeta, i nosili smo ih na sve – od odijela do tajica za teretanu, a čini se da se neće puno promijeniti ni u mjesecima koji tek dolaze. Nekoć rezervirane samo za slobodno vrijeme, danas bez tenisica uistinu ne možemo zamisliti svoje dane. A unatoč tome što je 2022. godina donijela pregršt novih modela i kolaboracija, zanimljivo je da su na ljestvici popularnosti ipak vladali neki klasični modeli tenisica. 

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lovisa Wallin (@lojsanwallin)

 

Najpopularnije tenisice u 2022.

Čak i ako ste svega par puta proletjeli Instagramom, Pinterestom ili TikTokom tijekom posljednje godine, vjerojatno vam je bilo jasno da jedan model tenisica (ponovno) uživa svojih pet minuta. Riječ je, naravno, o modelu Nike Dunk Low Panda, koji se izdvojio kao apsolutno najpopularniji model tenisica u 2022. Prema podacima s eBayja, Nike Dunk Low Panda model proglašen je jednim od najprodavanijih prošle godine, a prate ga Air Jordan 1 Retro High OG Patent Bred, adidas Yeezy Boost 350 V2 Beluga Reflective, adidas Yeezy Boost 350 V2 Bone i Air Jordan 11 Retro Cool Grey.

Najveći porast prodaje u 2022. godini, i to za više od 200 posto, bilježi se za New Balance 990 V1 model. Prate ga New Balance 2002R, Adidas Forum Low, kao i New Balance 550 te New Balance 990 V2 tenisice. 

Brendovi tenisica koje smo, prema prikupljenim i analiziranim podacima, najviše pretraživali u 2022. godini jesu Nike, adidas, Air Jordan, New Balance i Vans.

Kad je riječ o kolaboracijama i kolekcionarskim primjercima tenisica, podaci pokazuju da su na tronu u 2022. godini bile Air Jordan 1 Retro High OG Patent Bred, a potom i Nike Dunk Low Jackie Robinson, New Balance 550 White Grey, Nike Dunk Low Racer Blue te A Ma Maniére x Air Jordan 4

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jordyn (@jadorejorr)

Pročitajte: Devet cool izdanja kako kombinirati tenisice i zimsku odjeću

Foto: Instagram