Ovo su trenutačno najpopularnije sobne biljke na Instagramu

by | 15 studenoga, 2020

Ako ste u potrazi za novim kućnim biljkama inspiraciju potražite na Instagramu. Ova društvena mreža je tijekom godina postala prava mala zelena idoor džungla na kojoj možemo naći na predivne interijere u kojima su vodeći ukrasi upravo biljke.

Homehow.co.uk je analizirao brojke prošle godine i pronašao koje su to biljke bez konkurencije najpopularnije na Instagramu. Ako volite biljke, zasigurno imate barem jednu od navednih već unutar svoja četiri zida.

Kaktusi i sukulenti

Definitivno najpopularnija biljka na Instagramu je kaktus. Na drugom mjestu slijede razni sukulenti. Zapravo je posve jasno zbog čega je upravo ovaj tip biljaka toliko rasprostranjen. Kaktusi i sukulenti traže malo brige, uspijevaju u raznim uvjetima, a izuzetno su efektan i lijep ukras.

Hoja ili voštani cvijet

Kod nas popularniji kao voštani cvijet, hoja potječe s područja Australije i istočne Azije, a u Europu stiže prije otprilike 100 godina. Postoji više od 300 vrsta ove biljke, a popularna je zato što čisti zrak u prostoriji u kojoj se nalazi.

Monstera

Monstera je posljednjih sezona izuzetno popularna na mnogobrojnim IG profilima. Ona ima tu sposobnost da unese dozu egzotike u prostor. Poznata je po svojim rascijepljenim listovima koji rastu u brojnim oblicima. Ako joj pogodite mjesto, može narasti do čak pet metara.

Paprat

Slobodno možemo reći kako je paprat klasik među sobnim biljkama kojeg uzgajaju i naše bake i majke. Zanimljivo je kako paprat na Zemlji raste preko milijun godina. Ne samo da izgleda fantastično nego čisti zrak u prostoru u kojem se nalazi. Nažalost, uzgoj paprati u zatvorenom prostoru može biti igra sa živcima, stoga dobro proučite uvjete uzgoja ove biljke.

IZVOR: NOVILIST.HR

Photo by DESIGNECOLOGIST on Unsplash