Ovo je top 10 najguglanijih odredišta u 2023. godini

by | 25 prosinca, 2023
najguglanije destinacije 2023

Hrvatska se prema Googleovim podacima o najčešće pretraživanim odredištima za putovanja u 2023. našla među prvih deset zemalja u svijetu odnosno na petome mjestu, iza prve Grčke, druge Španjolske, zatim Italije i Portugala, objavio je američki i globalno priznati časopis za putovanja Conde Nast Traveler.

Časopis je do liste najguglanijih odredišta u 2023. došao ekskluzivnim uvidom u odjeljak podataka Googlea o putovanjima, objavljenih nedavno u sklopu šireg Googleovog istraživanja o tome što su korisnici najviše pretraživali u posljednjih 12 mjeseci.

Hrvatska kao europska turistička destinacija

Uz prateću fotografiju Dubrovnika, za Hrvatsku, koja je na petome mjestu najviše pretraživanih turističkih odredišta u 2023. na toj tražilici, pišu kako postupno stječe reputaciju europske turističke destinacije.

Uz opis da je “cjenovno pristupačnije odredište za odmor od nekih susjednih zemalja”, u časopisu preporučuju obilazak otoka, posebice Korčulu, ali i unutrašnjosti zemlje.

Upućuju i na “slasna gurmanska putovanja oko Splita ili Zagreba” te na posjet povijesnom Dubrovniku okruženom zidinama.

Ipak, ističu da su plaže pravo mjesto koje se u Hrvatskoj protežu na više od 4000 km obale i da će posjetitelji biti razmaženi njihovim izborom.

Deset najguglanijih destinacija u 2023. godini:

Grčka
Španjolska
Italija
Portugal
Hrvatska
Cipar
Tajland
Egipat
Malta
Maroko

najguglanije destinacije 2023

Pročitajte: Bled je uvijek dobar izbor – evo što vas na ovom jezeru očekuje zimi 

Foto: Pexels