Najčešće pogreške koje radite prilikom mariniranja mesa

by | 31 kolovoza, 2020

Osigurajte da je svaki komad mesa dobro prekriven marinadom. Ako ste nekim slučajem krivo procijenili i napravili premalo, uvijek možete dodati sastojak po sastojak.

Mariniranje mesa nije tako jednostavno kako izgleda. Samo “bacanje” raznih začina možda neće utjecati na bolji okus, a više marinade ne jamči bolji okus mesa. Pet je najčešćih pogrešaka koje ljudi rade kod mariniranja. Obratite pažnju na njih.

1. Ne osjećaju se okusi
Potrudili ste se za marinadu, stajalo je dovoljno dugo i koristili ste začine, no kada ste pripremili meso nedostaje okusa. Budite maštoviti i dodajte nešto što možda sami nikad ne biste stavili u marinadu, poput češnjaka ili ružmarina.

2. Previše okusa
U svemu treba imati mjere pa tako i kod mariniranja mesa. Pripazite na okuse i ne kombinirajte sastojke koji bi zajedno mogli biti recept za katastrofalnu marinadu.

3. Meso ne držite dovoljno dugo u marinadi
Mesu svakako treba više od pet minuta da pravilno apsorbira sve okuse iz marinade. Ne trebate ga držati 24 sata, ali poželjeno je barem više od 30 minuta. Stavljanje mesa u marinadu noć prije pripreme najbolja je opcija.

4. Previše soli
Sol u marinadi je važna, ali previše soli moglo bi dovesti do suhog i tvrdog mesa. Imajte to na umu prilikom pripreme marinade jer sol izvlači vodu iz namirnica. Čak i ako dodate premalo soli, uvijek je možete nadoknaditi prilikom pečenja.

5. Nedovoljno marinade
Osigurajte da je svaki komad mesa dobro prekriven marinadom. Ako ste nekim slučajem krivo procijenili i napravili premalo, uvijek možete dodati sastojak po sastojak u jednakim omjerima, kako piše Reader’s Digest.

IZVOR: 24SATA.HR