NAJBOLJI SAVJETI za sretan život!

by | 4 rujna, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Jeste li se ikada zapitali kako su slavne i uspješne osobe uspjele u svom životu? Uistinu uspješna osoba treba biti uporna i imati pozitivan stav kako bi savladala sve prepreke koje joj se nađu na putu. Mi smo izabrali pet savjeta kako živjeti sretan život različitih uspješnih i poznatih osoba.

LOŠE NAVIKE ZAMIJENITE NJIHOVIH BOLJIM VERZIJAMA
Američka glumica Cameron Diaz u svojoj knjizi „Body Book“ tvrdi da je briga o vlastitom zdravlju ključ za sretan život. Ističe da se navike trebaju podrediti našoj svakodnevici. Ako pijete previše kave svaki dan, zamijenite je onom bez kofeina s biljnim mlijekom, slane grickalice zamijenite nezačinjenim, zdravijim varijantama, ili umjesto surfanja internetom i čitanja loših vijesti prije spavanja upalite opuštajući kratki film ili motivacijski video.

ZADRŽITE POZITIVAN STAV
Manekenka Miranda Kerr smatra da je recept za uspješan život zadržavanje pozitivnog stava. Također, tvrdi da trebamo biti zahvalni i težiti afirmativnosti, odnosno uvjeriti sebe da će biti onako kako je najbolje za nas. Savjetuje i vođenje dnevnika u kojemu ćete zapisivati na čemu ste sve zahvalni.

SREĆA KOJU OSJEĆATE NEPOSREDNO JE POVEZANA S LJUBAVLJU KOJU DAJETE
Najpoznatija televizijska voditeljica na svijetu Oprah Winfrey smatra da smo najsretniji kada dajemo ljubav, kada pomažemo i osjećamo se korisno. Pokušajte širiti ljubav oko sebe nekoliko dana, pa ćete i sami vidjeti da nećete samo uljepšati dan ljudima oko vas nego ćete usrećiti i sebe.

IMAJTE OTVOREN UM
Ruski pisac Lav Tolstoj imao je buran život. Jedna od njegovih najboljih karakteristika bila je mogućnost promjene načina razmišljanja na temelju iskustava koja je prošao. Učite iz novih iskustava, poštujte različitosti i budite tolerantni.

BAREM JEDNOM GODIŠNJE POSJETITE MJESTO NA KOJEMU NISTE NIKAD BILI
Budistički poglavar Dalaj Lama tvrdi da putovanje obogaćuje ljude. Upoznavanje novih mjesta, drukčijih kultura i ljudi doprinosi osobnom razvoju. Putovanja ispunjavaju ljude.

Iva Matić