NAJBOLJI NAPITAK ZA MRŠAVLJENJE! Jabučni ocat krije mnoge tajne…

by | 11 studenoga, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Američki znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Functional Foods, dokazali su da konzumiranje jabučnog octa prije jela može pomoći u regulaciji razine šećera u krvi.

Sudionici, koji su prije jela popili jednu žlicu jabučnog octa pomiješanu s 250 ml vode, imali su smanjenu razinu šećera u krvi.

Octena kiselina, glavni sastojak jabučnog octa, pospješuje razgradnju škroba i na taj način olakšava gubitak suvišnih kilograma.

Prethodna istraživanja pokazala su da svakodnevna konzumacija jabučnog octa može smanjiti indeks tjelesne mase, razinu triglicerida i opseg struka.

Ipak, znanstvenici savjetuju da osobe, koje imaju problema sa želučanom kiselinom, svakako potraže savjet liječnika prije nego što započnu sa svakodnevnom konzumacijom jabučnog octa. Potražite ocat koji ne sadrži više od 5 % octene kiseline kako biste smanjili rizik od nastanka želučanih tegoba.

Trebate pripaziti i na količinu jabučnog octa. Naime, prethodna istraživanja pokazala su da prekomjerno konzumiranje jabučnog octa može uzrokovati bolove grla. Ocat je najbolje piti u kombinaciji s vodom.

Znanstvenici ističu da jabučni ocat nije zamjena za pravilnu prehranu i tjelovježbu. Jabučni ocat vam neće pomoći da izgubite kilograme brzo. Prve rezultate ćete primijetiti tek nakon tri do četiri mjeseca svakodnevnog konzumiranja jabučnog octa.

ThinkstockPhotos-180888652

IZVOR: centarzdravlja.hr