NAJBOLJI NAČIN na koji možete preboljeti imaginarnu vezu

by | 14 prosinca, 2017
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Otišli ste na piće nakon posla ili predavanja. Jednom, dvaput, tri puta… Pratite iste serije, dopisujete se prije spavanja i slike vaše zajedničke budućnosti polako se počinju formirati u vašim mislima. Sve djeluje savršeno, osim jednog detalja.

Vi zapravo niste u vezi.

Događa se. On nije zaineresiran za vezu, za vas ili je u vezi s nekim drugim, a vama se sviđa. Možda vas je navodio na krive tragove, a možda ste sve jednostavo umislili i zaljubili se. No nije važno kako ste dospjeli u ovu situaciju.

Na vama je da uzmete stvari u svoje ruke i pokrenete se kako biste nastavili sa svojim životom bez njega. Ako sami ne možete pronaći način kako to učiniti, poslušajte tri savjeta stručnjaka:

1. Prestanite se “igrati” veze

Sve te kave koje ste zajedno pili, izlasci u kina i uvjeravanja da ste “samo” prijatelji – moraju prestati. Vi očigledno gajite osjećaje prema toj osobi, sami sebi dajete lažnu nadu i uzrok ste sami svojih problema.

Prestanak intenzivnog druženja možda će i njemu djelovati čudno, ali vaš je zadatak brinuti se za sebe, a to je korak koji morate učiniti.

2. Nađite nešto drugo što će vas ispunjavati

Najnormalnije je osjećati gubitak nakon što ste se odvojili od osobe do koje vam je stalo, no sad je vrijeme da počnete tražiti neka druga iskustva koja će vas ispunjavati onim emocijama sreće i zadovoljstva koje ste doživljavali kad ste vrijeme provodili s njime. Izložite se novim iskustvima, družite s drugim ljudima i posjećujte mjesta na kojima niste bili. Što prije pronađete novi izvor sreće, time ćete se lakše odvojiti od starog izvora.

3. Poradite na sebi

Sada je vrijeme da se zapitate kako ste upali u situaciju u kojoj ste bili? Jeste li se zaljubili unatoč tome što vam je on pokazivao znakove da nije zaintersiran? Jeste li mu povjerovali da će ostaviti svoju djevojku zbog vas?

Trebate prepoznati zašto ste dozvolili da stvari izmaknu kontroli i poraditi na tom dijelu svoje osobnosti kako se takve stvari ne bi ponovile.

Zalužujete osobu koja vas voli i koja uistinu želi biti s vama. Ako osoba u vas ne ulaže svoje vrijeme, novac i trud, to nije osoba koja vas zaslužuje, a biti s nekime tko se prema vama ne odnosi onako kako vi zavrjeđujete nije znak ljubavi, već slabosti koju treba pronaći i iskorijeniti.

Uzmite si vremena, provodite ga s prijateljima i ljudima do kojih vam je stalo – osvijestite ono što doista želite kako biste se mogli kloniti onoga što se ne poklapa s tim željama.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR