

Način na koji čistite hladnjak i razvrstavate hranu utječe na rok trajanja namirnica, ali i na neugodne mirise.

Hladnjak morate redovito čistiti, poželjno je da to radite prirodnim sredstvima. Malo octa koje ćete uliti u mlaku vodu idealno je za čišćenje unutrašnjosti.
Kada su u pitanju namirnice i njihov raspored unutar hladnjaka, evo nekoliko savjeta kojih bi se trebali pridržavati:
Gornje police
- Ostaci obroka (koje ćete staviti u zatvorenu plastičnu posudu)
- “Ready to eat” namirnice
- Piće
- Bilje
Donje police
- Jaja
- Mliječni proizvodi
- Sirovo meso
Dno hladnjaka rezervirano je za voće i povrće. Ako imate dvije pregrade u ovom djelu hladnjaka, trudite se voće i povrće držati odvojeno.
Vrata
Iako većina nas u vratima drži jaja i mliječne proizvode, to je potpuno pogrešno. Ovaj dio hladnjaka trebao bi biti rezerviran za:
- Začine
- Sokove
- Vodu
Zamrzivač
- Led
- Smrznuto voće i povrće
- Zalihe hrane
- Meso
- Tortilje
- Kruh
- Umaci
- Jaja
Savjeti +
- Hladnjak ne smije stajati blizu izvora topline, poput štednjaka ili perilice za pranje posuđa.
- Na hladnjaku možete držati kuhinjske uređaje (toster i sl.), papirnate ubruse i knjige s receptima.
- Namirnice koje nikada ne bi trebali držati u hladnjaku su rajčica, češnjak, bundeve i krumpir.
Autor: Life Content
Foto: popsugar.com



