Najbolji masažeri za lice: ove će spravice podignuti vašu rutinu njege na višu razinu

by | 14 svibnja, 2024
najbolji masažeri za lice

Masažeri za lice su postali glavni omiljeni proizvod na policama kozmetičkih trgovina posljednjih godina, i to s dobrim razlogom: kada se pravilno koriste donose licu niz beneficija.

Ako primjećujete da vaša omiljena pomlađujuća krema ili hidratantni serum više ne pokazuju jednako dobre rezultate, možda nije odmah vrijeme za promjenu kozmetičkih proizvoda. Zašto ne biste pomogli svojoj koži da bolje apsorbira aktivne sastojke s pomoću alata za masažu lica.

Beauty alati za masažu lica mogu potaknuti limfnu drenažu, što pomaže u smanjenju upale i uklanjanju napuhanosti lica, potiču cirkulaciju i protok krvi kisikom pa koža djeluje blistavije, a može poboljšati i učinkovitost preparativne kozmetike poboljšavajući apsorpciju u kožu. Ujedno, mnogi od njih pomažu ublažiti linije i bore vraćajući licu mladenačku svježinu.

Pročitajte: Holistička ljepota: 10 načina kako stimulirati proizvodnju kolagena

najbolji masažeri za lice

Kako odabrati masažer za lice?

Na tržištu postoji mnogo različitih vrsta masažera za lice. Generalno, mogu se podijeliti u dvije kategorije. Manualni uključuju valjke ili rolere, gua sha pločice i ayurvedske štapiće. Električni uređaji ispuštaju niske doze mikrostruje prilikom masiranja za dodatnu stimulaciju cirkulacije.

Najpopularniji su roleri za lice, koji su jednostavni za početnike, i gua sha pločica, koja zahtijeva poznavanje malo više masažne tehnike. “Napredniji“ masažeri uključuju značajke poput mikrostruje, terapije LED svjetlom i toplinske ili hladne terapije.

Masažer za lice je najbolje odabrati ovisno o problemu s kojim se susrećete i vašim beauty ciljevima.

Najbolji masažeri za lice

Za natečeno lice bez sjaja: ledeni masažeri za lice

najbolji masažeri za lice

Ove kuglice inspirirane krioterapijom odličan su odabir ako imate problema s natečenim licem i kožom bez sjaja. Hladna temperaturu iz smrznutih kuglica smanjuje protok krvi i potiče cirkulaciju što dovodi do blistavijeg tena, kao i trenutno smanjenje napuhnutosti.

Za bore: Trinity Microcurrent Facial Toning Device, NuFACE

najbolji masažeri za lice
Masažer za lice s mikrostrujom kombinira dobrobiti stimulacije cirkulacije i toniranja lica koje pruža gua sha pločica, ali još moćnije. Trinity, s pet razina intenziteta mikrostruja, stimulira mišiće lica, što može potaknuti toniranje i zatezanje, kao i ublažavanje linija i bora.

Za poticanje limfne drenaže: gua sha

najbolji masažeri za lice

Srcolika je pločica mnogima omiljeni izbor zbog njezine jednostavnosti i učinkovitosti. Gua Sha pruža limfnu drenažu, kao i ostali alati u ovoj kategoriji, ali njezin specifičan oblik obuhvaća svaku konturu lica (posebno dobro prianja uz liniju vilice) kako bi tonirao i zagladio kožu, pospješio cirkulaciju i smanjio natečenost.

Za početnike: roler za lice

najbolji masažeri za lice

Valjak ili roler je odličan odabir za sve one koji se tek upoznaju sa svijetom masaže lica. Izvrstan je i jeftin način za poticanje limfne drenaže, odnosno procesa detoksikacije. Ujedno, uz pomoć ovog alata možete konturirati i masirati obraze i čelo sa svojim omiljenim uljem ili kremom za lice pomažući da se aktivne molekule bolje upiju u kožu.

Pročitajte: Kako izgledati mlađe: 5 načina kako se možete pomladiti preko noći

Foto: Liudmyla Liudmyla, iStock/Getty Images Plus; anneleven, iStock/Getty Images Plus via Getty Images; PR