Za savršeno zaglađenu i blistavu frizuru: 5 najboljih pegla za kosu

Za sve tipove kose

by | 8 siječnja, 2024
najbolje pegle za kosu

Kovrče i valovi su prekrasni. Ali kad ih želite izravnati, ovi vrući alati čine čuda, čak i ako svoju kosu opisujete kao neposlušnu i neukrotivu.

Izaći iz frizerskog salona s blistavom frizurom prekrasan je osjećaj. Kad znate da vaša kosa odlično izgleda, puni ste samopouzdanja i dobro ste raspoloženi. Da biste se tako osjećali stalno, ne morate svaki dan hodočastiti u frizerski salon.

Ovi toplinski uređaji za oblikovanje i stiliziranje kose slove za najbolje. Nas su svakako impresionirali svojom multifunkcionalnošću i jednostavnošću upotrebe. Uz njih ćete u samo nekoliko minuta dobiti zaglađenu i blistavu frizuru dostojnu salona.

najbolje pegle za kosu

5 najboljih uređaja za ravnanje kose

1# Airstrait, Dyson

najbolje pegle za kosu

Dyson peglu za kosu možete koristiti na mokroj i na suhoj kosi – i to bez oštećivanja vlasi. Razlog je taj što za ravnanje ne koristi klasične vruće ploče već svoju zadaću obavlja metodom snažnog strujanja toplog zraka. Odličan je odabir za sve tipove kose, a njegova jedina mana je to što ostavlja kosu s “prirodno” ravnim izgledom umjesto super glatkog i svilenkastog finiša.

2# Express Ion Style+ Ceramic Flat Iron, Paul Mitchell

najbolje pegle za kosu

Ovaj profesionalni uređaj daje impresivne rezultate na različitim teksturama kose i kovrčama. Zahvaljujući grijaćim pločama debljine oko 2,5 cm, možete je koristiti za ravnanje kose, jednako kao i za kreiranje nježnih valova ili glamuroznih kovrča. Koju god teksturu odabrali, vaša će frizura izgledati zdravo i blistavo.

3# Platinum+ 1-inch Professional Performance Styler, ghd

najbolje pegle za kosu

Platinum+ je pametna pegla idealna za početnike. Toplina keramičkih grijaćih ploča se prati 250 puta u sekundi predviđajući potrebe vaše kose s ciljem prevencije “prženja” ili bilo kakvog oštećenja vlasi. Krasi ga zakrivljen dizajn pa ovim uređajem jednako lako možete napraviti morske valove ili spiralne kovrče kad vam dosadi ravna kosa.

4# Nano ultratanko glačalo za ravnanje kose, BaBylissPRO

najbolje pegle za kosu

Ovo je odličan odabir za vlasnice kovrčave kose, kao i za sve žene koje žele skratiti vrijeme provedeno u kupaonici. Njegove grijače ploče od titana vrlo su tanke i pružaju se sve do ruba uređaja pa mogu zagladiti kovrčavu kosu, uključujući i one mlade, neposlušne vlasi, od samog korijena. A njegove široke ploče (možete birati između 1″, 1.5″ i 2″) čine ravnanje većih dijelova kose brzim i lakim.

5# Smooth ID, T3

najbolje pegle za kosu

Ova pegla omogućuje vam personalizirani pristup stiliziranju. U njezin algoritam možete unijeti svoj “Hair ID” – s podacima o tipu, teksturi, duljini i kemijskom tretiranju vaše kose – uređaj će zapamtiti postavke i svaki put odabrati temperaturu koja je idealna za vas. To ga čini sigurnim za korištenje čak i na tankoj, suhoj, lomljivoj ili oštećenoj kosi. Njegov zakrivljeni dizajn omogućuje lako postizanje valova i kovrča.

Pročitajte: 10 anti-frizz proizvoda koji se čarobno odupiru želji vaše kose za kovrčanjem

Foto: JNemchinova, Cristian Borrego Sala, iStock via Getty Images Plus