Nadmudrite prirodni proces starenja ovim jednostavnim trikom

by | 10 siječnja, 2021
pomlađivanje kože

Mnoge žene, kako bi izgledale mlađe, pribjegavaju rješenjima koja često nisu toliko učinkovita kako se čine na prvi pogled. No u poplavi grešno skupih krema, bolnih tretmana i “čudotvornih” pudera, ponekad se nađe rješenje koje puno obećava. Jedno takvo smo pronašli i mi. O čemu govorimo i kako uz njegovu pomoć možete “sakriti” i koju godinu, otkrivamo u nastavku…

Tajno oružje krije se u nama…

Proces starenja ne može se zaustaviti, ali to ne znači da se ne može usporiti – pogotovo ako znamo mehanizme zbog kojih naša koža izgleda lijepo, blistavo i zategnuto. A za to je uglavnom zaslužan kolagen.

Kolagen je vlakno koje se nalazi u srednjem sloju naše kože i čini čak 30 % svih proteina u našem tijelu. Sastoji se od aminokiselina kao što su glicin, prolin, hidroksiprolin, hidroksilizin i druge. Njegov je posao pružiti stanicama potporu i brinuti se o stabilnosti tkiva. U koži djeluju poput svojevrsnih stupova koji razdvajaju dva sloja kože, čineći je naizgled glatkijom. Nakon 25. godine proizvodnja kolagena počinje polako opadati pa se na našoj koži pojavljuju prve bore. To se događa zato što se ti “stupovi” s kolagenom lagano olabave, zbog čega koža gubi glatku strukturu. Smanjena proizvodnja kolagena utječe i na našu kosu, nokte i mišiće.

Kako do više kolagena?

Prva ideja koja vam vjerojatno pada na pamet jest ta da započnemo svoja kolagenska vlakna nadomještati životinjskim kolagenom u obliku praha, tekućina ili kapsula. To bi se trebalo sintetizirati u naša kolagena vlakna, odnosno jednostavnije rečeno zamijeniti. Međutim, stvar nije tako jednostavna. Budući da su kolagena vlakna jedno od najvećih vlakana u tijelu, tijelo prvo mora razgraditi takav kolagen, pronaći prikladno mjesto u tijelu i tamo zamijeniti naša primarna kolagena vlakna. Nažalost, naše tijelo nije uvijek u mogućnosti koristiti takav kolagen i može se dogoditi da na taj način novac samo bacimo kroz prozor.

Što kad biste cijelu situaciju sagledali iz druge perspektive i pitali se možemo li svoje tijelo potaknuti na ono što u osnovi već zna raditi, a to je da i dalje proizvodi vlastiti kolagen…

Poticanje vlastitog kolagena?

Za izgradnju kolagena trebaju nam samo njegovi gradivni blokovi – to su uglavnom prolin, glicin i lizin. Te tri aminokiseline, uz prisutnost vitamina C, tvore kolagena vlakna. Ako tijelu ponudimo sve što mu je potrebno da bi i dalje obavljalo svoju funkciju, zasigurno ima više smisla nastaviti proizvoditi vlastiti kolagen u tijelu nego ga zamjenjivati ​​tuđim. A sada je to moguće s jednim inovativnim proizvodom, koji je po prvi put na hrvatskom tržištu predstavila tvrtka Malinca. Naime, uz pomoć stručnjaka razvili su jedinstven biljni stimulator vlastitog stvaranja kolagena u tijelu pod nazivom KOLAGEN UP.

kolagen

KOLAGEN UP – jednostavan trik do mlađe kože

Kolagen Up je veganski dodatak prehrani koji sadrži kombinaciju pet pažljivo odabranih sastojaka, od kojih svaki ima važnu ulogu za nastanak kolagena.

Ti sastojci su:

1. AMINOKISELINE – to su glicin, prolin i lizin. Aminokiseline tvore svojevrsni lanac koji održava kožu zategnutom i glatkom, zglobove čvrstim i zdravim, a kosu i nokte jakim i sjajnim.

2. VITAMIN C – utječe na sintezu kolagena, a istovremeno inhibira oštećenja kože uslijed vanjskih čimbenika. U Kolagenu UP dovoljnu količinu vitamina C pruža ekstrakt šipka, koji istodobno sadrži niz antioksidansa važnih u borbi protiv slobodnih radikala.

3. EKSTRAKT BAMBUSA – sadrži tvar koja se naziva silicijev dioksid. Ovaj mineral u tragovima vrlo je važan jer je uključen u procese koji omogućuju našim zubima, noktima i kosi da ostanu zdravi i jaki. Također utječe na izgradnju kolagena, a time i na izgled kože.

4. EKSTRAKT ZELENOG ČAJA – snažni antioksidans koji djeluje protuupalno i štiti one stanice koje proizvode kolagen.

5. CERAMOSIDES™ – standardizirani i klinički testirani ekstrakt sjemena pšenice, prava je inovacija na području njege kože. To je ekstrakt koji oponaša lipide koji prirodno zadržavaju vlagu u koži. Odgovarajuća hidratacija pridonosi ljepšem, zategnutijem izgledu i smanjuje probleme poput svrbeža i suhoće. Naime, ceramidi čine kožnu barijeru koja zadržava vlagu, a takva zaštita također sprječava razgradnju kolagena, koja se povećava kada je kožna barijera slaba i oštećena. Ceramidi pomažu proizvodu djelovati cjelovitije, kao i blistanju kože “iznutra”.

Ne samo da KOLAGEN UP djeluje na stvaranju vlastitog kolagena nego pažljivo odabrana kombinacija sastojaka osigurava i aktivnu zaštitu fibroblasta. Oni su odgovorni za činjenicu da se kolagen sintetizira, odnosno da se njegova proizvodnja u koži održi u optimalnom stanju. Što znači da KOLAGEN UP djeluje na kompletan proces proizvodnje kolagena.

kolagen

Pobrinite se za svoju ljepotu iznutra prema van…

Korištenjem Kolagena UP samo će biti pitanje vremena kad će ljudi oko vas primijetiti vašu gustu kosu, čvrste nokte te sjajnu i zategnutu kožu. Posljednje, ali ne najmanje važno… tko bi se branio zadivljenim pogledima prolaznika ili pomalo zavidnom izrazu lica prijateljice kad se nakon dužeg vremena ponovno sretnete. : )

Ako i vi želite lijepu i napetu kožu, čvrste nokte i snažnu kosu, Malincin Kolagen UP možete naručiti na njihovoj web-stranici www.malinca.hr.

Foto: PR