Kako izgubiti kilograme, a dobro se najesti?

by | 6 rujna, 2020

Dijete s niskom dozom ugljikohidrata su popularan način za gubitak kilograma, no to ne znači da ugljikohidrate treba potpuno izbaciti. Evo što jesti, a što izbjegavati.

Još od 1860-ih godina dijete s niskim sadržajem ugljikohidrata izrazito su popularna strategija koja se koristi u mršavljenju. Ugljikohidrati nisu nezdravi, niti ih treba u potpunosti izbjegavati. Nekim osobama odlazak na dijetu s niskim unosom ugljikohidrata može olakšati proces mršavljenja. Treba imati na umu da je to vrlo individualno.

Kažu da je doručak najvažniji obrok u danu. Doručak koji je bogat rafiniranim ugljikohidratima te siromašan mastima i proteinima – primjerice, zaslađene žitne pahuljice – dovodi do ubrzanog porasta i pada glukoze u krvi. Posljedica toga je pojava gladi ubrzo nakon pojedenog doručka.

Doručak koji sadrži minimalnu količinu ugljikohidrata djeluje upravo suprotno te se zbog toga prehrana s niskim sadržajem ugljikohidrata često koristi pri mršavljenju i održavanju željene linije.

Kako izgleda doručak bez ugljikohidrata? Može biti jednostavan – primjerice, obično jaje na oko, a možete se i poigrati receptima kao što su omlet-tortilja ili brze mesne okruglice. Recepte i savjete potražite na Krenizdravo.hr

IZVOR: NOVILIST.HR

Foto: Unsplash