Mrvičasta pita od jabuka

by | 1 veljače, 2014

Sastojci:

Za tijesto:

  • 300 g brašna
  • 1 jaje
  • 150 g šećera
  • 200 g margarina
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica đumbira
  • prstohvat soli
  • 2 žlice milerama

Za nadjev:

  • 6 jabuka
  • 1/2 limuna
  • 6 žlica smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta

Priprema:
Tijesto:
1. Umutiti margarin, mileram, šećer i jaje.
2. Posebno pomiješati brašno, prašak za pecivo, đumbir i sol.
3. U umućenu smjesu s margarinom postepeno dodavati pomiješane suhe sastojke, ručno mijeseći dok se ne dobije glatko tijesto. Zamiješeno tijesto podijeliti na dva dijela pa jedan dio ostaviti u zamrzivaču, a drugi u hladnjaku, neka miruje sat vremena.

Nadjev:
Jabuke oguliti i narezati na kriške. Preliti ih sokom od limuna, posipati smeđim šećerom i cimetom pa polako promiješati.

Završni postupak:
1. Nauljiti manje okrugle kalupiće za pitu.
2. Tijesto iz hladnjaka istanjiti na debljinu od 0,5 cm i njime obložiti dno i bočne stranice kalupa za pitu.
3. Preko tijesta rasporediti nadjev od jabuka, a zatim naribati tijesto izvađeno iz zamrzivača. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept