


Sastojci:
Za tijesto:
- 330 g brašna
- 180 g margarina
- 100 g šećera
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vaniln šećer
- 1 jaje
- 0,5 dl mlijeka
Za kremu:
- 5 dl mlijeka
- 100 g šećera
- 2 pudinga od čokolade
- 70 g čokolade za kuhanje
- 50 g margarina
- 5 žlica mljevenih lješnjaka
Priprema:
Tijesto:
1. U posudi za miješenje pomiješati margarin, šećer, jaje, mlijeko i vaniln šećer. Dodati mješavinu brašna i praška za pecivo, pa ručno umijesiti glatko tijesto.
2. Umješeno tijesto zamotati u najlon vrećicu i ostaviti u hladnjaku sat vremena.
Krema:
1. U manju posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da prokuha.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom, pa uliti u kuhano mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. U topao puding dodati čokoladu, margarin i mljevene lješnjake, pa miješati da se dobije ujednačena smjesa.
Završni postupak:
1. Odstojalo tijesto podijeliti napola. Jednu polovicu istanjiti valjkom na debljinu od 0,5 cm, a drugu ostaviti u komadu.
2. Pravokutnu tepsiju nauljiti i posipati brašnom, te dno i bočne stranice obložiti istanjenim tijestom.
3. Preko tijesta rasporediti kremu od čokolade, pa naribati tijesto u komadu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



