Mousse od limuna i dinje

by | 5 listopada, 2014

Clipboard04

Sastojci:
Za vanilin krema:

  • 5 g želatine
  • 2 žlice mlijeka
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Za žutu kremu:

  • 2 dl soka od limuna
  • ribana korica 1 limuna
  • 2 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 1 žličica maslinovog ulja

Ostali sastojci:

  • 4 kriške dinje
  • 1 preljev za kolače
  • 1 dl sirupa od jagode

Priprema:
Vanilin krema:
1. Želatinu preliti hladnim mlijekom i ostaviti da nabubri.
2. Posebno pomiješati slatko vrhnje, vanilin šećer i šećer u prahu, pa kuhati dok se šećer ne otopi. Zatim skloniti sa štednjaka, dodati želatinu i polako promiješati.

Žuta krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati sok od limuna, žumanjke, šećer i ribanu koricu limuna te kuhati na umjerenoj temperaturi dok ne proključa.
2. Potom dodati maslinovo ulje i kuhati uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.

Završni postupak:

1. U čaše uliti žutu kremu i ostaviti da se stegne.
2. Preko nje preliti nadjev od vanilije i ponovno vratiti u hladnjak da se stegne.
3. Kriške dinje očistiti i narezati na kockice, pa ih rasporediti preko žute kreme.
4. Preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice i njime preliti dinje.
5. Odozgo nanijeti malo sirupa od jagoda.

SAVJET PLUS:
Kao zamjenu za dinju, možete koristiti marelice ili breskve iz kompota.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept