


Sastojci:
Za vanilin krema:
- 5 g želatine
- 2 žlice mlijeka
- 3 dl slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Za žutu kremu:
- 2 dl soka od limuna
- ribana korica 1 limuna
- 2 žumanjka
- 100 g šećera
- 1 žličica maslinovog ulja
Ostali sastojci:
- 4 kriške dinje
- 1 preljev za kolače
- 1 dl sirupa od jagode
Priprema:
Vanilin krema:
1. Želatinu preliti hladnim mlijekom i ostaviti da nabubri.
2. Posebno pomiješati slatko vrhnje, vanilin šećer i šećer u prahu, pa kuhati dok se šećer ne otopi. Zatim skloniti sa štednjaka, dodati želatinu i polako promiješati.
Žuta krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati sok od limuna, žumanjke, šećer i ribanu koricu limuna te kuhati na umjerenoj temperaturi dok ne proključa.
2. Potom dodati maslinovo ulje i kuhati uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
Završni postupak:
1. U čaše uliti žutu kremu i ostaviti da se stegne.
2. Preko nje preliti nadjev od vanilije i ponovno vratiti u hladnjak da se stegne.
3. Kriške dinje očistiti i narezati na kockice, pa ih rasporediti preko žute kreme.
4. Preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice i njime preliti dinje.
5. Odozgo nanijeti malo sirupa od jagoda.
SAVJET PLUS:
Kao zamjenu za dinju, možete koristiti marelice ili breskve iz kompota.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



