Mousse od bijele čokolade

by | 16 veljače, 2013

Nabacite osmijeh na lice bez obzira što je vani 15 stupnjeva ispod nule. Ostavite sve obveze za sutra i ne izlazite iz pidžame. Napravite poslasticu i uživajte u ukusnoj, toploj, bijeloj čokoladi.

Sastojci:

– 250 ml slatkog vrhnja
– 100 g bijele čokolade
– 300 ml mlijeka
– par kapi esencije vanilije
– cimet
– muškatni oraščić
– đumbir

Priprema:

1. U dublju posudu stavite slatko vrhnje i razlomljenu čokoladu te miješajte ručno ili mutilicom cijelo vrijeme da se čokolada otopi, pa sve dok smjesa ne prokuha.

2. Kad prokuha, dodajte esenciju vanilije i začine po želji, promiješajte, dodajte mlijeko i ostavite da smjesa opet zavri, povremeno miješajući. Poslužite vruće.

*Ako volite još intenzivniji ukus, dodajte još 100 g čokolade. Od ove količine sastojaka dobit ćete oko 600 ml vruće čokolade. A također možete dodati voće po vašem izboru.