Obožavate vikende provoditi na Medvednici? Bez ove aplikacije više nećete moći

Sve tajne Medvednice otkrijte pomoću nove aplikacije

by | 27 travnja, 2021

Sljeme i Medvednica omiljena su vikend-odredišta za boravak u prirodi stanovnika Zagreba i okolice, pa je nedavno grad Zagreb predstavio aplikaciju koja bi nam svima mogla biti od pomoći.

Naime, osim što ćete pronaći popis svih staza i detalja o istima (težina, dužina puta i sl), na novoj aplikaciji moći ćete pronaći sve planinarske domove, izvore i zanimljive spilje i sakralne objekte te navigaciju zbog koje ćete moći i sami sigurnije planinariti. Odlična je stvar to da vam za nju čak nije potrebna ni internetska veza (za navigaciju) što je svakako jedan od najbitnijih detalja. Osim toga, možete unositi i vlastite rute koje ste prošli i označavati ih kako bi znali što ste prošli. Jedini problem koji trenutno još uvijek ima aplikacija je da karte mogu biti neprecizne jer se koriste mape trećih strana, pa ne ovise o samoj aplikaciji, no svakako je dovoljno da se potpuno snađete. Uostalom, s obzirom na to da ima i mogućnost za namjestiti obavijest o udaljavanju sa staze na kojoj jeste, vjerujemo da ćete biti posve sigurni.

Aplikacija je besplatna, a za sve opcije koje nude, pa čak i pozive hitnim službama, galerije slika i vremensku prognozu, svakako vam može biti korisna za istražiti sve tajne Medvednice. Možete je skinuti na Google Play te na Apple Store.

Foto: Unsplash, Grad Zagreb