Moja self-care rutina: Jelena Skendžić o važnosti smijeha, pozitivnom stavu i jutrima bez mobitela

by | 9 srpnja, 2020

Ovom mini temom i intervjuima s predivnim, inspirativnim ženama pokušavamo i vas osnažiti i osvijestiti koliko je briga prema samome sebi bitna za svaki aspekt našeg života.

To je odavno shvatila i Jelena Skendžić Ratkajec, vlasnica brenda Skintegra, koja je i svoj posao uspjela pokrenuti zahvaljujući vjeri u sebe i svoje znanje. A kako se brine o svojoj koži, brine se i o onome iznutra, od čega zapravo sve i kreće. Kako izgleda Jelenina self-care rutina te koje su tajne pomoću kojih ostaje nasmijana i funkcionalna iz dana u dan, otkrila nam je u nastavku.

Što je nešto što radiš za sebe svakog dana “iznutra” i “izvana”?
Svaki dan odvojim vrijeme za šetnju i opuštajuću skincare/haircare rutinu. Posvetiti sebi vrijeme izrazito je bitno kako bismo ostali u ravnoteži. Nema ništa loše u tome da svaki dan odvojimo desetak minuta više za uživanje u svojem beauty kutku, da si priuštimo piling cijelog tijela, maskicu vlasišta, ma čak i samo ugodnu masažu lica dok skidamo make-up. Kvalitetan san je također bitan pa pazim da se navečer lijepo opustim i odvojim od mobitela.

Što doprinosi tvom psihičkom i fizičkom zdravlju i napretku?
Smijeh. To je tako prekrasna i jednostavna stvar koju prečesto zaboravljamo. Kad sam preopterećena i pod stresom, volim se sjetiti da sve u životu prođe i da je svaki trenutak dragocjen. Smijeh je jedna od stvari koja me instantno psihički i fizički opusti, i doista primjećujem da se s godinama sve više smijem, čak i onim ozbiljnim stvarima. Sve je lakše uz pozitivan stav.

Što je prva stvar koju napraviš za sebe ujutro kad ustaneš?
Popijem kavu ne gledajući u mobitel. Donedavno sam imala refleks da prvo pogledam u mobitel kad otvorim oči i onda sam jedan dan jednostavno odlučila da je toga dosta. Sad uživam u jutru i pijem kavu u miru.

View this post on Instagram

• Kick Ass Monday • Tko stoji iza Skintegre? Pitanje s kojim se često susrećemo. Odgovor je Jelena. ? Zašto je naša priča tako dobra i uspješna? Jer ju vodi Girl Boss koja je sama zaljubljenik u kozmetiku, čist i neiritativan sastav, čija kreativnost oduševljava. Cijeli tim je vođen u tom duhu. Svi jedva čekamo svaki novi proizvod – testirati ga, iskomunicirati i predstaviti ga Vama. Osim što nas veže timski rad, veže nas prijateljstvo i ugodna atmosfera. ☺️ Sve to predstavlja Skintegru, ali ništa bez motivirane osobe koja stoji iza brenda! Označite svaku #girlboss koju znate – mi taggamo @sanja_jagatic koja je napravila ovu super fotku! ? #skintegrabeauty #skintegra #skincare

A post shared by SKINTEGRA (@skintegrabeauty) on

Koja je zadnja stvar koju napraviš za sebe navečer prije spavanja?
Tuširanje nakon večernje šetnje. Volim se zaputiti oko 21 sat u šetnju i jednostavno disati tih pet-šest kilometara, a nakon toga doći doma i opustiti se uz večernju skincare i bodycare rutinu. Ništa me ne opušta kao kombinacija duge šetnje u kojoj sistematiziram misli i zatim dugačkog tuširanja omiljenim proizvodima.

Što te smiruje?
Glazba, životinje, biljke, priroda općenito. Volim i samoću, autorefleksiju. Sve u svemu, smiruje me ono što me povezuje s mojom pravom prirodom.

Što ti podiže raspoloženje?
Moje četiri mace su prelude, pune karaktera i strašno razigrane (čitaj: razmažene) te uživaju u pomalo divljoj interakciji pa se često igramo skrivača. Jednostavno ne možeš biti loše volje kad one krenu loviti imaginarne miševe po stanu, urlati bez nekog posebnog razloga ili dođu “mijesiti keksiće” u krilo.