Moj self-care dnevnik: Katarina Smolić o plakanju i zdravim navikama

by | 6 srpnja, 2020

Jedna od onih osoba za koje možemo jamčiti da ima svoje rituale i da konstantno radi na sebi, svom umu i tijelu je splitska modna dizajnerica, Katarina Smolić.

Ako ste je u ijednom trenutku života upoznali ili čak samo zapratili na društvenim mrežama, znate da isijava nevjerojatnom energijom do koje je dolazila s vremenom i radom, o čemu danas rado priča sa svojim pratiteljima kojima svojim savjetima uvijek nesebično pomaže. A kako otprilike izgleda njezin proces do pozitivnih misli i dobrog stanja duha i tijela, podijelila je s nama u nastavku.

Što je nešto što radiš za sebe svakog dana iznutra i izvana?
Što se tiče ovog unutra rekla bih da se trudim zadovoljiti sve potrebe i želje svog tijela na dnevnoj bazi jer takvo ophođenje rezultira unutarnjom zahvalnošću koja se reflektira na van. Ne odupirem mu se, nego ga osluškujem. Što se tiče vanjštine, svaki dan se trudim biti najbolja verzija sebe što za sebe, što za svoju okolinu. Zapravo razgovaram sama sa sobom iznutra da bih bila bolja sa sobom na izvana, a rezultat toga je moja sveprisutnost u svakodnevnom životu.

Što doprinosi tvom psihičkom i fizičkom napretku?
Ne pijem alkohol, ne pušim cigarete, ne konzumiram droge, kofein, gazirana pića i lijekove i to je definitivno prava zdrava podloga za osobni psihofizički napredak i definitivno jedan od recepata za uspješni napredak. Govorim iz osobnog iskustva. Također kilometarske šetnje, treninzi i čitanje knjiga umjesto gledanja TV-a su zaslužni za moj rast. Prakticiram pravilno disanje na dnevnoj bazi i provođenje vremena sama sa sobom što je više moguće. Uvrstila bih i to da nemam toksične odnose i ljude u svom životu i da svaku negativnu ili pak nejasnu situaciju prespavam pa samim time izbjegavam stres. Spomenula bi još da ne potiskujem emocije stoga plačem kad mi tijelo to traži. Također idem spavati rano te se i budim rano. Voda mi je najbolji prijatelj.

Što je prva stvar koju napraviš za sebe ujutro kad ustaneš?
Otvorim oči i zahvalim na još jednom danu i na još jednoj prilici za ovaj život.

Koja je zadnja stvar koju napraviš za sebe navečer prije spavanja?
Zatvorim oči i zahvalim na još jednom danu i na još jednoj prilici za ovaj život.

Što te smiruje?
Kilometarske šetnje uz plažu, gledanje u nebo i slušanje zvukova iz prirode. Također solo odlazak u restoran, topla kupka i zvuk klavira.

Što ti podiže raspoloženje?
Trening, hrana, glazba i seks.

Foto: Privatna arhiva