Moj self-care dnevnik: Anita Dujić o unutarnjem balansu i nužnim malim ritualima

by | 14 srpnja, 2020

Već i ptičice na grani znaju da od brige o unutarnjem zdravlju sve kreće, psihičko i fizičko zdravlje, te zadovoljstvo vlastitim životom.

Male stvari koje radimo u životu, svakodnevne navike i rituali, uvelike nam utječu na raspoloženje i životni balans, a balansirani momenti u našem životu određuju nam sve. Kako se o svom psihičkom i fizičkom zdravlju brine Anita Dujić, te što joj je potrebno za onaj smiraj koji osjetimo unutar sebe u najboljim životnim razdobljima, otkrila nam je u nastavku.

Što je nešto što radiš za sebe svakog dana “iznutra” i “izvana”?
Izvana obavezno si izmasiram lice ujutro/navečer po 5 min s uljem za lice, a iznutra… Pokušam pročitati par stranica neke knjige kad Lily zaspe navečer. To me opušta i smiruje.

Što doprinosi tvom psihičkom i fizičkom napretku?
Prvenstveno unutarnji balans na kojem treba itekako raditi, a koji utječe na sve. Kada sam u balansu, dobro sam, kad nisam sve pati. A ima dana kad nisam, ali i takvi dani prođu.

Što je prva stvar koju napraviš za sebe ujutro kad ustaneš?
Ritual umivanja s hladnom vodom da me razbudi, zatim umasiram ulje i nakon toga skuham si čaj s mlijekom i dan može započeti.

Što te smiruje?
Pogled na moje dijete, more, uvijek more, miris borova, pjev ptičica, gledanje u krošnje stabala kako ih vjetar njiše….

Što ti diže raspoloženje?
Neke lijepe sitnice, mali pomaci u životu. Lijepa gesta stranca na cesti. Kad mogu pomoći nekome. Čokolada i sladoled i naravno – fina klopa.