Trend “moisture sandwich” mogao bi biti najbolji način vraćanja vlage suhoj koži

Dodatna doza vlage uvijek je poželjna

by | 23 rujna, 2022
Kako vratiti vlagu suhoj koži

U posljednje je vrijeme TikTok zajednica opsjednuta vraćanjem vlage i blistavosti suhoj i dehidriranoj koži. S nebrojenim hidrirajućim proizvodima na tržištu, popraćenim popisom koraka koje bi trebali dodati vašem ritualu njege kože, najnoviji trend, koji vraća vlagu suhoj i dehidriranoj koži, se oslanja na snagu hidratantne maglice ili spreja.

Ako volite scrolati po društvenim mrežama, možda ste, na Redditu ili TikToku, već naišli na termin “moisture sandwich“. Ako se pitate što znači, imamo objašnjenje, jednako kao i odgovor na pitanje funkcionira li ovaj beauty trend uistinu.

Kako prakticirati moisture sandwich metodu?

Za one koje nisu upućeni, novi se trend vraćanja vlage koži odnosi se na proces nanošenja nekoliko slojeva proizvoda za njegu kože, uključujući i super hidrirajuće maglice ili sprejeve. To je trik koji svaki korak u vašoj njegujućoj rutini upotpunjuje prskanjem hidratantne maglice za lice kako bi se stvorio takozvani “sendvič vlage”.

Koraci su sljedeći: maglica, serum, maglica, hidratantna krema. No da biste požnjeli beneficije ove metode vlaženja kože, dovoljno je, kako ističu dermatolozi upotrijebiti maglicu samo jednom. Najbolje nakon čišćenja kože (umjesto tonika za lice) a prije nanošenja seruma ili hidratantne kreme.

@josiemaran It’s getting warmer each day, stay hydrated😌💦 #cleanskincare #cleanbeauty #josiemaran #dailyroutine #hydratedskin #skinhydration ♬ PEACE – ar1esluver

Daje li rezultate?

Sljubljivanje proizvoda za njegu kože s beskonačnim prskanjem zvuči božanstveno, posebno onima koji smatraju da je prskanje ugodan i osvježavajući korak, ali daje li doista hidratantne rezultate, ili je to samo neučinkovito razbacivanje?

Stručnjaci pojašnjavaju da moisture sandwich rutina nanošenja kozmetičkih proizvoda pomaže koži lakše zadržati vodu i da može smanjiti transepidermalnog gubitak vlage. Zbog toga koža može ostati duži period rosno blistava i lijepa. Osim toga, neki smatraju da, maglica koja prethodi svakom koraku, pomaže da se proizvod bolje upije u kožu.

Ova tehnika ima i neke beauty prednosti. Naravno da svoju kožu možete učiniti blistavom i uz pomoć highlightera, ali ako na svoje lice nanesete njegujuće proizvode po tzv. sandwich metodi, ona će poprimiti zdravi sjaj, a usto će biti bolje zaštićena i hidratizirana.

Koje proizvode valja izbjegavati?

Planirate li iskušati njegujuću moisture sandwich metodu, da biste izbjegli bilo kakve neželjene reakcije, proizvodi koje bi bilo dobro izbjegavati, posebno ako imate osjetljiviju kožu, su preparati s retinolom, eksfolirajućim kiselinama ili bilo čime što može iritirati vašu kožu. Također, izbjegavajte i “teške”, komedogene formule, ako je vaša koža sklona aknama.

Pročitajte: Pronašli smo fantastične hidratantne kreme za lice – do 100 kuna

Foto: Pexels Cottonbro