I naše tijelo stari, a ovo su načini na koje taj proces možete usporiti

by | 25 rujna, 2020

Svima se to događa, s vremenom počenete primjećivati dodatne bore, tanju kožu, dodatni celulit i tako redom. Srećom postoje trikovi kako možete usporiti taj proces i “ostati mladi” malo duže.

Corin Sadler, nutricionistkinja u Higher Nature, za The Sun je rekla kako ne morate potrošiti “milijun dolara” da biste izgledali mlađe.

Prsa

Ako vidite stanjivanje kože i pigmentaciju na prsima, to je možda zbog nedostatka hijaluronske kiseline i kolagena, kako kaže stručnjakinja za estetiku Stacey Harris iz tvrtke Prestige Medical Beauty u St. Albansu.

Dodatak koji sadrži ove sastojke pomogao bi obnoviti i ojačati elastičnost.

Koji dodatak treba uzimati?

Kolagen je glavni strukturni protein u tijelu i troši se oko jedan posto svake godine. Stacey kaže da je idealna doza oko 10.000 mg dnevno i ona mora biti u hidroliziranom obliku.

Možete očekivati ​​poboljšanja na prsima i koži lica.

Dodala je da je omega-3 također koristan jer može pomoći kod upaljene kože.

Grudi

Ako ste rodili, vaše bi se grudi mogle malo objesiti tijekom godina.

Stacey kaže da su kolagen i elastin potrebni kako bi poduprli težinu grudi, a dodala je i kako neki s godinama mogu primijetiti istaknutije vene na grudima.

Koje su najbolje vježbe?

Što se tiče treninga, postoji zabluda da žene ne bi trebale trenirati prsa, no to zapravo može učiniti dojke uspravnijima.

“Kad vježbate prsa, potiskujete tkivo dojke u visinu i naprijed, tako da to može stvoriti iluziju da su vam grudi veće i da uspravnije stoje”, rekla je osobna trenerica Lydia Rees.

Predlaže vježbe s bučicama i to tako da legnete i dižete ih pa spuštate do prsa, a možete raditi i sklekove.

Trbuh

Kako starimo, sve je teže ciljati problematična područja vježbanjem i prehranom, a neki počinju primjećivati i ​​više celulita.

“Naš se metabolizam usporava i naše se tijelo teže rješava toksina. Kolagen pomaže u smanjenju tjelesne masnoće. Vidimo i povećane strije, a masnoća se više nakuplja u području leđa”, kaže Stacey.

Koje su najbolje vježbe?

Lydia kaže da je ovo područje koje je tvrdoglavije od ostalih.

“Postoji toliko proturječnih informacija koje obećavaju da ćete se riješiti masnoće s trbuha ako napravite 100 trbušnjaka dnevno i popijete najnovije “supernamirnice”. Salo na trbuhu pravi je problem za većinu žena, posebno kako starimo. Dobra vijest je da općenito možete smanjiti masnoću na trbuhu ciljanim vježbama za jačanje trbuha”, kaže Lydia.

Preporučuje vježbe poput planka, podizanja ruku dok sjedite i trbušnjaka.

Ruke

Dok smo mlađi, aktivniji smo, ali kako usporavamo, mišići polako nestaju zbog manjka vježbanja, a i tijelo je manje sposobno procesuirati masnoće.

Stacey kaže da to u kombinaciji s nedostatkom mišićne gustoće rezultira obješenom kožom s donje strane nadlaktice.

“Kad bismo mogli povećati razinu kolagena, uz neke vježbe snage, mogli bismo sagorjeti masti u tom području i povećati svoju mišićnu masu. Ali samo vježbanje neće pomoći u zatezanju kože”, dodala je Stacey.

Koje su najbolje vježbe?

“Kako starimo, naš se metabolizam usporava i možemo biti skloni stvaranju sala na rukama. Jedan od načina za rješavanje tog problema je smanjenje tjelesne masnoće i ciljanje tog područja treningom s utezima”, kaže Lydia.

Vježbe koje Lydia preporučuje su triceps ekstenzije s bučicom i triceps propadanja.

Laktovi

Kako starimo, koža na laktovima često se opusti.

Stacey kaže da je to zbog nedostatka kolagena, a kako starimo, gustoća kostiju također će nam se smanjivati.

Dodala je da smanjenje kolagena znači i da ćemo razviti bore i suhoću kože.

Stražnjica

Guza stari slično kao i grudi i vjerojatno je kako će se s godinama “ispuhati” i objesiti.

“Ovo područje je pomalo nalik grudima, možda guza nije manja, ali zasigurno je ‘pobjegla’ prema jugu. Ovo područje zahtijeva najveću količinu kolagena i elastina da bi izgledalo mladoliko”, kaže Stacey.

Koje su najbolje vježbe?

Lydia kaže da je izgradnja mišića na gluteusima ono što će vašoj stražnjici dati zategnut izgled.

Predlaže vježbe poput ekstenzije kuka i step-upove.

IZVOR: 24SATA.HR

Foto: Pexels