Mlada glazbenica Nikolina Kovačević o važnosti vremena provedenog sa samom sobom

Mladu glazbenicu upitali smo što je čini sretnom

by | 15 kolovoza, 2021
nikolina kovačević

Talentiranu mladu glazbenicu Nikolinu Kovačević imali smo prilike slušati uživo na koncertima s bendovima Mayales i Dementronomes. No godinu u kojoj nastupa nije bilo iskoristila je za rad na sebi, suočila se s nekim svojim strahovima – i pobijedila ih!

Nikolina Kovačević pjevati je počela i prije nego što je progovorila, oduvijek joj je tako govorila majka. Ljubav prema glazbi s četiri godine dovela ju je do zbora “Klinci s Ribnjaka”, a od tada je glazba neizostavni dio njezina života. Na pozornici se osjeća kao doma, a bilo je to tako sve do prošle godine. Nastupa uživo gotovo da i nije bilo, no Nikolina je to iskoristila za donošenje važnih odluka.

“Godina 2020. za mene je bila godina promjena. Završila sam neke stare priče i započela nove. Ista stvar s ljudima; neki stari su otpali, a novi ušli u moj život. Jako puno vremena provela sam sa sobom samom, ali i s obitelji i najbližim prijateljima, i mislim da je baš to bilo potrebno za moj osobni rast i sreću. Čovjek se lako pogubi u ovom hiperbrzom vremenu u kojem živimo, meni je trebao jedan reset. Promijenila sam pristup prema sebi i shvatila da je sve moguće, nema opcija koje su isključene i nema straha, kaže.

nikolina kovačević

Iako je uživala u radu s drugim glazbenicima, posebno će izdvojiti svoje prijatelje iz Dementronomesa, s kojima je prošla puno toga, od nastupa, do druženja i niza životnih situacija. No sada je stiglo vrijeme za nešto sasvim drukčije. “Solo karijera je nešto na što sam trebala biti spremna, a tek sada jesam. Mnogi su mi govorili što bih ja trebala sa životom i da mi je prekasno, da nikad neću ništa napraviti jer sam čekala toliko, ali moram priznati da mi je to bila najbolja odluka. Morala sam sazreti da bih bila to što želim od sebe i u što vjerujem. Nove stvari, odnosno prve stvari.:) Cilj mi je imati svoj prepoznatljiv zvuk!”, naglašava.

Nedavno je objavila svoj prvi singl “Srce”, u izdanju izdavačke kuće Basic&Rough. “Singl “Srce” predstavlja jedan spoznajni moment u mom životu u kojem su mi se otvorile oči i zbog čega sam mogla ostvariti “novi početak”. I taj novi početak “Srce” simbolički označava kao prvi singl”, kaže. “Glazba je za mene ljubav i razgovor, a posebno me sretnom čini moja obitelj, prijatelji i more. Ne smijem zaboraviti ni na kolače!”, naglašava.

nikolina kovačević

Nikolinini favoriti

Glazba: Svaki mjesec neka druga pjesma! A od izvođača izdvojila bih sljedeće: Buika, Tasha Cobbs, Rosalia, Billie Holiday, Erykah Badu, Daniel Caesar, H.E.R.

Izlasci: Kulturni centar Mesnička i naši predivni parkovi

Ovaj članak originalno je objavljen u tiskanom izdanju časopisa “Ljepota&zdravlje”, u broju 152 (lipanj  2021.).

Foto: Zvonimir Ferina