Mjesečni horoskop za siječanj 2024. donosi astrologinja

by | 2 siječnja, 2024
mjesečni horoskop

Na početku 2024. godine, Merkur se ponovo vraća u direktan smjer, a pun Mjesec u Lavu će se dogoditi krajem mjeseca. Što to znači za nas, kroz mjesečni horoskop za siječanj 2024. objasnila je astrologinja Helena Cupać.

Mjesečni horoskop za siječanj 2024.

Ovan

Dragi Ovnovi, prva važna promjena je sam početak mjeseca kada Merkur krene direktno. Ovo će donijeti olakšanje u komunikaciji i bržem donošenju odluka. Međutim, treba napomenuti da će Merkur i dalje biti u svojoj sjeni, pa se možda neće odmah osjećati pun utjecaj. Tek kada pređe u znak Jarca sredinom mjeseca, očekujte veći zamah, posebno na području suradnje s drugima. Ako se bavite poslom koji zahtijeva partnerstvo, ovo je vrijeme kada ćete moći ostvariti značajne korake naprijed.

5. siječnja Mars ulazi u vaše deseto polje, stavljajući karijeru u fokus. Bit ćete spremni istaknuti se i preuzeti više odgovornosti. Istaknut ćete se u poslovnom okruženju i tu je prilika za napredak u karijeri. Ako ste razmišljali o promjeni posla, sada je vrijeme da razmislite o tome.

11. siječnja, imamo mlad Mjesec u vašoj desetoj kući, a 14. dana Merkur se pridružuje ostalim planetima u Jarcu. Ova kombinacija donosi fokus na vaše ciljeve i ambicije. Vrijeme je da razmislite o tome što zaista želite postići u svojoj karijeri i kako ćete razviti svoje kvalitete kako biste to ostvarili. Možda ćete osjećati potrebu da se više angažirate u duhovnom rastu i dijeljenju pozitivne energije s drugima.

20. siječnja, Sunce ulazi u jedanaestu kuću, naglašavajući vaše prijateljske odnose. Ovo je vrijeme kada možete upoznati nove ljude i proširiti svoj društveni krug. Možda ćete dobiti podršku od prijatelja u ostvarivanju svojih ciljeva.

Zatim, 23. siječnja, Venera će donijeti harmoniju u odnosu s autoritetima, bolju reputaciju, ugled i ovo je period kada možete napraviti značajne korake prema ostvarivanju vaših ciljeva.
Imamo pun Mjesec, 25. siječnja, u vašem polju ljubavi, koji će staviti naglasak vašu kreativnost, talente i projekte. Ovo je vrijeme kada možete vidjeti rezultate svojih napora i ostvariti svoje ciljeve.

Bik

Dragi Bikovi, ulazimo u novi mjesec sa značajnim promjenama koje će utjecati na vaš život. Drugog dana mjeseca, Merkur kreće direktno u vašem osmom polju, pridružujući se Veneri i Marsu. To će ubrzati stvari tijekom prve polovice mjeseca, posebno nakon što Merkur pređe u znak Jarca.

Ovaj mjesec donosi vam priliku da razmislite o procesu revitalizacije i promjenama koje ste doživjeli u posljednje vrijeme.

5. siječnja Mars ulazi u vaše deveto polje, gdje će se odigrati i mlad Mjesec, jedanaestog dana, a Merkur stiže četrnaestog dana mjeseca. Možete započeti novo duhovno putovanje ili upoznati ljude sa sličnim interesima.

20. siječnja Sunce ulazi u vašu desetu kuću, stavljajući fokus na karijeru. Ovo je vrijeme kada ćete imati priliku istaknuti se i preuzeti više odgovornosti. Možete poduzeti više rizika i iskoristiti prilike koje se pružaju.

Venera 23. siječnja ulazi u vaše deveto polje, donoseći energiju harmonije u područja učenja i duhovnog rasta. Možda ćete razviti strast prema novim interesima ili upoznati nekoga s kim dijelite intenzivnu duhovnu vezu. Sada možete istraživati nova područja znanja i uživati u svom duhovnom razvoju.

Na kraju, 25. siječnja, imamo pun Mjesec u vašoj četvrtoj kući, što može ukazivati na promjene u obiteljskoj situaciji, razmišljanje o fizičkom preseljenju ili promjene u vašem domu. Ovo je vrijeme kada se trebate posvetiti stvarima koje čine vaše okruženje ugodnijim i udobnijim.

horoskop siječanj 2024

Mjesečni horoskop za siječanj 2024.: Blizanci

Dragi Blizanci, na početku siječnja prva važna vijest jest da će vaš vladar Merkur krenuti direktno drugog dana mjeseca. Merkur se kretao retrogradno, ali sada je vrijeme za promjene. Budite proaktivni u izgradnji novih relacija ili oživljavanju postojećih. Venera će vam pomoći da stvorite harmonične odnose, kako u ljubavi, tako i u poslu.

Petog dana mjeseca, Mars ulazi u znak Jarca. Ova energija će vas potaknuti da pročistite sva područja svog života. Fizičko čišćenje i organizacija prostora može biti korisna, ali isto tako i emocionalni detoks. Razmislite o stvarima koje više ne želite nositi sa sobom, kako fizički, tako i emocionalno i mentalno.

Mlad Mjesec koji se događa 11. siječnja podsjeća na to da sada imate priliku osloboditi se tereta i postati nova verzija sebe.

Sunce ulazi u znak Vodenjaka 20. siječnja i ovo je vrijeme za istraživanje duhovnosti i povezivanja s ljudima iz različitih krajeva svijeta. Širenje vaših vidika i učenje novih stvari će biti naglašeno.

23. siječnja Venera je u osmom polju, što može donijeti strast i duboko emocionalno iskustvo u vašem ljubavnom životu.

Krajem mjeseca, točnije 25. siječnja, imamo pun Mjesec u vašem polju komunikacije, razmišljanja i učenja pa je pred vama period u kojem ćete donijeti određene zaključke. Ako ste u procesu učenja, ovo ćete privesti kraju.

U ovom periodu budite otvoreni za transformacije, kako na osobnom nivou, tako i u svojim odnosima i duhovnom razvoju. Očekuju vas značajne promjene koje će vam omogućiti da rastete i napredujete na različitim poljima života.

Rak

Dragi Rakovi, Merkur ide direktno u vašu sedmu kuću, gdje će se pridružiti Suncu i Plutonu. Iako se stvari polako pokreću, važno je da ne previdite detalje. Duboko kopajte i razmotrite jesu li vam potrebne promjene u vašim odnosima ili kako komunicirate. Ovo je vrijeme kada je pažnja na detaljima ključna, kako biste izbjegli eventualne probleme.

Petog dana mjeseca Mars ulazi u vaše polje odnosa, što će biti u centru pažnje tijekom cijelog mjeseca. Također, 11. siječnja imamo novi mladi Mjesec, a 14. siječnja Merkur ulazi u vaše sedmo polje. Tu je prilika za stvaranje nove dinamike u vašim odnosima. Razmislite o svojoj komunikaciji i načinu na koji slušate druge u odnosima. Ovo je vrijeme za novi početak, kako u vezi s novim odnosima, tako i za obnavljanje postojećih.

Dvadesetog dana mjeseca, Sunce ulazi u vaše osmo polje, što može donijeti povoljne financijske prilike. Zatim, 23. siječnja, prvo Venera ulazi u vašu osmu kuću, a zatim i Pluton. Venera u sedmom polju može donijeti ljubav, mir, harmoniju i popularnost u odnosima.

Pluton ulazi u vaše osmo polje, gdje će ostati oko 20 godina. Najznačajniji trenuci obično se događaju u prvoj godini nakon što promijeni znak. Sada ćete otkriti unutrašnju snagu koja vam omogućava da transformirate stare patnje i iznova se rodite kao nova osoba. Ovo je prilika za duboki introspektivan rad i unošenje promjena tamo gdje su potrebne.

Krajem mjeseca, točnije 25. dana, imamo pun Mjesec u vašoj drugoj kući, koja se odnosi na financije i vrijednosti. Ovo će osvijetliti vaš financijski sektor i možda ćete razmatrati promjene kako biste bolje iskoristili svoje resurse i vještine.

Lav

Dragi Lavovi, Merkur će krenuti direktno, olakšavajući komunikaciju i polako pokrećući stvari naprijed. Jedno upozorenje: budite pedantni i pažljivo provjerite sve, jer Merkur će ostati u svojoj sjeni do sredine mjeseca.

Ova planeta prelazi u vašu peto polje, pa je vrijeme da probudite svoje unutrašnje dijete, da se igrate, zabavljate i uživate u životu. Također, ovo je povoljno vrijeme za razmišljanje o pokretanju posla ili lansiranju novih proizvoda.

Petog dana u mjesecu, Mars ulazi u vašu šestu kuću, koja će biti u centru pažnje tijekom ovog mjeseca. Također, 11. siječnja imamo mlad Mjesec u šestoj kući, a 14. siječnja Merkur prelazi u ovo vaše polje. Mars će pojačati vašu energiju i produktivnost. Iskoristite ovu priliku za unapređenje svog fizičkog blagostanja, razmatranje prehrane i vježbanja, kao i za pozitivne promjene u radnom okruženju. Također, razmislite o volontiranju i pružanju pomoći drugima.

20. siječnja Sunce mijenja znak, stavljajući naglasak na vaše odnose i partnerstva, dok 23. siječnja Venera ulazi u vašu šesto polje, unoseći radost i zadovoljstvo u vašu svakodnevnu rutinu i posao.

Krajem mjeseca, točnije 25. siječnja, imamo pun Mjesec u vašem znaku, Lavu. Ovaj pun Mjesec će vas inspirirati da razmislite o svojim željama i potrebama, i može dovesti do promjena u vašim odnosima.

mjesečni horoskop

Djevica

Drage Djevice, vaša vladajuća planeta, Merkur, kreće direktno. Ovo je dobra vijest jer će olakšati komunikaciju i postepeno pokretati stvari naprijed. Međutim, važno je napomenuti da se Merkur i dalje nalazi u svojoj sjeni do sredine mjeseca, što znači da trebate biti oprezni i temeljiti u provjeri svega što radite.

Petog dana u mjesecu Mars ulazi u vašu petu kuću, što će donijeti naglašenu kreativnost, zabavu i strast. Također, 11. siječnja imamo mladi Mjesec, a 14. siječnja Merkur prelazi u petu kuću, što dodatno pojačava energiju u ovoj oblasti. Ovo je vrijeme da pronađete radost u svojim aktivnostima, da budete kreativni i da se posvetite novim počecima, bilo da je riječ o romantičnim iskustvima, ljubavi ili novim projektima.

20. siječnja Sunce mijenja znak, što stavlja naglasak na vaše zdravlje i radno okruženje. Ovo može donijeti bolje radne uvjete i priliku da pomognete drugima na različite načine.

Krajem mjeseca, planeta ljubavi ulazi u vaše peto polje, tako da vas očekuje period harmonije s voljenom osobom, kao i prilika za ulazak u vezu za one koje su slobodni. Svakako, društveni život je bogatiji.

Imamo i pun Mjesec u vašem dvanaestom polju, 25. siječnja, što naglašava potrebu za tišinom i samoćom kako biste napunili svoje baterije i posvetili se dubljem duhovnom istraživanju.

Vaga

Drage Vage, planet komunikacije će krenuti direktno drugog dana siječnja, ali pravi zamah i napredak vjerojatno ćete osjetiti tek kada Merkur 14. siječnja pređe u znak Jarca. Zbog toga će biti važno da budete strpljivi i da pažljivo provjerite sve što radite. To je tipično za Merkurov retrogradni period, i stoga je savjet da budete izuzetno oprezni i da sve provjerite kako biste izbjegli moguće komplikacije.

U prvoj polovici ovog mjeseca, imamo Veneru i Merkura u vašoj trećoj kući, što otvara mnoge mogućnosti za komunikaciju, umrežavanje, pregovore i rješavanje stvari. Sve ono o čemu ste možda pregovarali ili razmišljali već neko vrijeme sada može doći do zaključka. Očekujte odgovore, rješenja i povoljno vrijeme za sve što se tiče prodaje, kupovine, medija, učenja i podučavanja.

5. siječnja Mars ulazi u vašu četvrtu kuću, stavljajući naglasak na područja vašeg doma, obitelji… Mlad Mjesec, 11., a zatim i 14. siječnja, Merkur prelazi u vaše polje doma i ova kombinacija će vam pružiti priliku da se posvetite obiteljskim odnosima i stabilnosti. Možda će biti potrebno da se posvetite popravcima, inovacijama ili promjenama u vašem domu. Također, ovo je povoljno vrijeme za unapređenje odnosa s članovima obitelji i bolje razumijevanje.

Krajem mjeseca, Sunce ulazi u vašu petu kuću. Ovo je vrijeme da se prepustite kreativnim projektima i uživate u životu u punoj mjeri.

Venera u četvrtom polju, od 23. siječnja, donosi harmoniju u vaš dom i obiteljske odnose. Također, ovo je vrijeme za poboljšanje okoline i uređenja vašeg doma.

Tu je i pun Mjesec u vašoj jedanaestoj kući, 25. siječnja, koji će staviti naglasak na vaše društvene veze. Dani nakon toga će donijeti promjene u dinamici prijateljstava i otvoriti nove prilike za suradnju s drugima.

Škorpion

Dragi Škorpioni, prva važna vijest je da će Merkur, planet komunikacije, krenuti direktno drugog dana siječnja, ali to će se dogoditi u vašem drugom polju. To znači da će se stvari postepeno pokrenuti tijekom ovog mjeseca. Ipak, pravi zamah vjerojatno nećete osjetiti sve do sredine mjeseca.

U prvom dijelu mjeseca imamo Merkur, Veneru i Mars u vašem drugom polju, što donosi povoljne aspekte za financije. Ovo može značiti da ste spremni poduzeti akciju u vezi s financijskim prilikama, možda razmatrate pokretanje posla, samozapošljavanje ili rad na unapređenju proizvoda ili usluga. Venera donosi harmonične interakcije i povoljne pregovore u vezi s financijama.

Petog dana siječnja, Mars ulazi u vaše treće polje, a 11. siječnja imamo mlad Mjesec, dok će se 14. siječnja Merkur pridružiti ovoj energiji. Ovo će usmjeriti svu pažnju na vaše treće polje, koje se odnosi na društvene veze, umrežavanje, medije, komunikaciju, učenje i podučavanje. Mars donosi priliku za energično djelovanje u ovom području, dok mlad Mjesec označava nove početke, možda nova poznanstva ili spontana putovanja. Ovo je također povoljno vrijeme za uspješne pregovore i rješavanje neriješenih problema.

Od 20. siječnja idealno je vrijeme da osvježite svoje okruženje, dodate svjetlije boje ili cvijeće u svoj dom i unesete više radosti u svoje okruženje.

Venera u trećem polju od 23. siječnja donosi harmoniju i ljubaznost u komunikaciji i odnosima s bliskim osobama, dok Pluton u četvrtoj kući ukazuje na mogućnost duboke transformacije u vezi s osjećajem sigurnosti i stabilnosti. Ovo može podrazumijevati dublje razmišljanje o svojim korijenima, obitelji i prošlim iskustvima.

Pun Mjesec u vašoj desetoj kući, krajem siječnja, odnosi se na vašu karijeru i društveni status. To će dovesti do promjena u vašem pravcu karijere i otvoriti nove profesionalne prilike.

mjesečni horoskop

Mjesečni horoskop za siječanj 2024.: Strijelac

Dragi Strijelci, prva vijest je da će drugog dana mjeseca Merkur krenuti direktno. Ovo će se dogoditi u vašem znaku, Strijelcu.

Kad je riječ o vašim odnosima, Mars i Venera će veći dio mjeseca biti u vašem prvom polju, što donosi harmoniju i povoljne aspekte. Kao strastveni Strijelac, uvijek ste spremni biti proaktivni u odnosima. Nastavite se boriti za ono što želite i budite uporni, posebno u odnosima koji su vam važni.

Petog dana u mjesecu, Mars će prijeći u vaše drugo polje, a 11. siječnja imat ćete mladi Mjesec, dok će se 14. siječnja Merkur pridružiti u vašem drugom polju. Ovo će donijeti snažnu energiju vezanu za vaše financije, obilje i sposobnosti. Iako će možda biti potrebno malo vremena prije nego što se stvari zaista počnu kretati naprijed, nemojte dozvoliti da vas to obeshrabri. Merkurova energija će vas inspirirati da preispitate svoje financijske aspekte i pronađete nove prilike za izražavanje svojih talenata i sposobnosti. Ovo je također vrijeme za istraživanje novih prilika za poslovni rast i razvoj.

Sunce će ući u vaše treće polje 20. siječnja, ističući važnost komunikacije, putovanja i učenja. Ovo će vam omogućiti da se povežete s novim ljudima, učite i razmjenjujete informacije.

Veliki trenutak dolazi 23. siječnja, kada će Venera ući u vaše drugo polje, a Pluton će prijeći u vaše treće polje. Venera će donijeti priliku za financijski napredak i podržati vašu kreativnost. Pluton će ostati u vašem trećem polju tijekom narednih 20 godina, pružajući vam priliku da dublje razumijete svoje misli i koncentraciju. Možete otkriti nove načine komunikacije i izražavanja svoje snage i moći riječima.

25. siječnja imat ćemo pun Mjesec u vašem devetom polju, što donosi potragu za smislom. Ovo je vrijeme da se fokusirate na duhovni rast i tražite odgovore na važna životna pitanja.

Jarac

Dragi Jarci, prva važna promjena se odnosi na Merkur, koji će krenuti direktno drugog dana mjeseca. Iako se Merkurov retrogradni period neće potpuno završiti do sredine mjeseca, važno je da budete izuzetno pažljivi i temeljito provjerite sve prije nego što nastavite s važnim aktivnostima. Retrogradni Merkur može izazvati nesporazume ili propuštene detalje. Dakle, preporuka je da budete pedantni i da provjerite sve što je neophodno kako biste izbjegli potrebu za ponavljanjem poslova.

Sada, s direktnim Merkurom u vašem 12. polju i prisustvom Marsa, ovaj period je povoljan za introspekciju.

Nakon toga, dolazi do promjene u dinamici, s ulaskom Marsa u vaš znak 5. siječnja, zajedno s mladim Mjesecom 11. siječnja, i pridruživanjem Merkura 14. siječnja. Ovo označava period ubrzanja i pozitivnih promjena. Mars u vašem znaku donosi energiju i odlučnost da se posvetite svom fizičkom i mentalnom zdravlju. Merkur u vašem znaku potiče razmišljanje o svojim ciljevima, aspiracijama i tome kako želite organizirati svoj život u novoj godini.

Nakon toga, 20. siječnja, Sunce će ući u vaše polje novca, fokusirajući se na vaše financije i otvarajući vrata za pregovore i obnovu u ovoj oblasti. Međutim, velika promjena će se dogoditi 23. siječnja, kada Venera uđe u vaš znak, a Pluton pređe u vaš drugo polje. Venera donosi ljubav, harmoniju i pozitivne odnose s drugima, dok Pluton obilježava transformaciju vaših financija i vrijednosti tijekom narednih 20 godina. Ovo je vrijeme za istraživanje vaših skrivenih potencijala i stvaranje obilja u vašem životu.

Pun Mjesec 25. siječnja u vašem osmom polju naglašava zajedničke financijske situacije i partnerske odnose, pružajući vam još jednu priliku za dubinsku transformaciju i obnavljanje. Sada je vrijeme da oslobodite stare obrasce i omogućite sebi da se ponovno rodite u osnaženoj verziji sebe.

Vodenjak

Dragi Vodenjaci, Merkur će krenuti direktno drugog dana mjeseca, ali je preporuka da budete pažljivi i temeljito provjerite sve prije nego što se upustite u važne aktivnosti kako biste izbjegli dezinformacije ili dupli rad.

Na početku mjeseca, Mars ulazi u vaše dvanaesto polje, 5. siječnja, a 11. siječnja imamo mlad Mjesec. Ovo je vrijeme kada trebate pronaći mir i povući se iz vanjskog svijeta. Preporučuju se meditacija i povezivanje s unutrašnjim svijetom. Mars će vas potaknuti na to da usmjerite svoju energiju ka duhovnom rastu, dok će Sunce pojačati vašu potragu za dubljim značenjem života, svrhom i ciljevima. Ovo je vrijeme za nove ideje, početke i samorefleksiju.

Nakon toga, 20. siječnja Sunce ulazi u vaš znak i otvara novi solarni ciklus, i sada ste vi u prvom planu. Nakon što ste uronili u svoj unutarnji svijet, sada je vrijeme da se pokažete svijetu, da dijelite svoje ciljeve i ambicije.

Venera ulazi u vaše dvanaesto polje, 23. siječnja, što može donijeti ponovni susret s osobama iz prošlosti ili osjećaj ljubavi i harmonije, posebno u duhovnom kontekstu. Moguće su i tajne veze.

Na kraju, 25. siječnja imate pun Mjesec u vašem sedmom polju, što će naglasiti aspekte vaših odnosa. Ovo može donijeti promjene u partnerskim odnosima, dublje razumijevanje ili novo sagledavanje vaših veza. Vaša osobna transformacija će također utjecati na vaše odnose.

Ribe

Drage Ribe, prva promjena je da će Merkur krenuti direktno drugog dana siječnja. Iako će utjecaj retrogradnog Merkura trajati sve do sredine mjeseca, važno je pažljivo provjeriti sve prije nego što se upustite u važne aktivnosti kako biste izbjegli potrebu za ponovnim radom.

Nekoliko planeta u vašem desetom polju naglašava potrebu za traženjem dubljeg smisla u životu, postavljanjem pitanja o ciljevima, karijeri. Ovaj period donosi inspiraciju za izlazak iz zone komfora i preispitivanje svog životnog puta u profesionalnom smislu.

Nakon toga, Mars će ući u vaše jedanaesto polje, 5. siječnja, a 11. siječnja imate novi Mjesec u istom polju, s Merkurom, koji se pridružuje 14. siječnja. Ovo je vrijeme kada biste se trebali angažirati u društvenim relacijama, suradnji i radu s ljudima. Mlad Mjesec vam omogućava stvaranje novih kontakata, dok će Merkur poboljšati vašu komunikaciju. To su povoljni trenuci za realizaciju ciljeva i želja.

23. siječnja Venera ulazi u vaše polje društvenih kontakata i možete očekivati harmonizaciju odnosa s prijateljima kao i promjenu emotivnog odnosa uz pomoć nekog od njih.

Na kraju, 25. siječnja imate pun Mjesec u vašem šestom polju, koji donosi fokus na vaše zdravlje i blagostanje. Ovo je vrijeme da se posvetite svom fizičkom i mentalnom zdravlju, kao i da razmotrite promjene u radnom okruženju.

Piše: Helena Cupać
email: [email protected]
FB: Astrolog Helena Cupac
Ig: @astrolog.helena.cupac

Foto: Pexels