Mirno mjesto u Dubrovačkom otočju savršeno je za relaksaciju

Par malih razloga zašto posjetiti otok Lopud

by | 12 srpnja, 2021
lopud, otok lopud, dubrovačko otočje,

Lopud je jedan od tri otoka Elafita na Dubrovačkom otočju, uz Šipan i Koločep. Elafitsko otočje čine brojni grebeni, otoci i otočići, a samo ova tri su naseljena, od koji je Lopud najveći. Ovo je destinacija koju, kad se nalazite u Dubrovačkom području, jednostavno morate posjetiti jer je idealan primjer lokacije uz koju ćete naći mir i bijeg od gradske vrućine i gužvi.

Ono što će vas očarati, posebice ako volite prirodu i šume, jest prekrasna vegetacija ovog otoka. Zbog svoje povoljne klime i dobrog podneblja s 2584 sunčana sata godišnje, vegetacija je ovdje izrazito bujna i raskošna. Upravo zato su šetališta primamljiva jer stvaraju ugodan boravak, mirnoću i hlad. Otok Lopud sadrži prekrasne plaže, na njemu nema automobila, već će vas brod iz Dubrovnika odvesti do njega, to jest do uvale Šunj, koja je ujedno i jedna od najljepših pješčanih plaža na Jadranu. Izrazito je popularna za domaće mještane, ali i turiste te obitelji s djecom jer je plitka i sigurna. Valja spomenuti i da na ovom otoku živi tek oko 250 ljudi. Zanimljivo, zar ne? (Pročitajte: Pogledajte kako izgleda jedna od najljepših uvala na poluotoku Pelješcu)

Osim posjeta plažama, otok Lopud obiluje brojnim povijesnim spomenicima i crkvama te znamenitostima, pa ako tražite dodatnu aktivnost za popuniti vrijeme, istražite upravo to. A za dodatno uživanje, tu su brojni restorani s neodoljivom gastronomskom ponudom, kao i hoteli te kafići.

Vjerujte nam, ako ste ljubitelj mirnih mjesta, ovo je lokacija koja će vam napuniti baterije, opustiti vas i pružiti pravu relaksaciju!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adriatic.hr (@adriatic_hr)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pere Nin (@pere_nin)

FOTO: RnDmS iStock/Getty Images Plus via Getty Images

FOTO: Instagram