Mirjam Krajina ima novu kolekciju torbi izrađenih od plastičnog otpada

Raw Bag u novim bojama!

by | 24 studenoga, 2021
torbe hrvatski dizajn

Modnu dizajnericu i kostimografkinju Mirjam Krajina promišljanja o održivoj modi dovela su do kolekcije torbica izrađene isključivo od plastičnog otpada. Termičkom obradom plastičnih vrećica i kreativnim pristupom oblikovanju nastaju unikatne torbice pod nazivom RAW BAG. RAW u ovom slučaju doista predstavlja novu eru modnog dizajna: reuse, adapt and wear.

Osim što su iznimno lagane zbog tehnike kojom nastaju, također su dugovječne i praktične. Dolaze u više boja i veličina, a u sebi imaju i manju torbicu od tekstila. Najmanje verzije torbice odlične su za izlaske, dok veće zadovoljavaju sve zahtjeve dnevnih torbi. Izvorna kolekcija nastala je upravo iz dizajneričine želje da stvori savršenu torbu za kupovinu koja će osim praktične vrijednosti imati i estetsku, a da je pritom zadovoljena i ekološka komponenta.

održiva moda

Naziv RAW BAG implicira sirovost i jednostavnost te “minimal waste filozofiju”. Kroz editorijal koji je nastao u suradnji s fotografkinjom Kristinom Vrdoljak i kolegicom dizajnericom Jelenom Geštakovski (brend Y Gia) prikazana je upravo ta jednostavnost nošenja i kombiniranja s uličnom modom.

torbe hrvatski dizajn

torbe hrvatski dizajn

Modeli su odjeveni u komade jedne od prvih kolekcija brenda Y Gia te komade iz privatnog ormara same dizajnerice, baš kako nastaju i svakodnevne street style kombinacije. Odabirom lokacija dodatno je naglašen aspekt dnevne nosivosti te editorijal komunicira slobodu i zaigranost u tom aspektu. Make-up potpisuje visažistica Ivana Lončar, a modeli su Valentina Brekalo i Zara Hojan. Sve o torbicama, kao i o vizualnim sadržajima možete pratiti na @mirjamkrajinaofficial.

torbe hrvatski dizajn

torbe hrvatski dizajn

torbe hrvatski dizajn

torbe hrvatski dizajn