Minjon torta

by | 14 siječnja, 2014

Sastojci:

Za biskvit:

  • 12 bjelanjaka
  • 450 g šećera
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 150 g mljevenih oraha
  • 150 g kokosa
  • 150 g mljevenih lješnjaka

Za kremu:

  • 12 žumanjaka
  • 3 jaja
  • 300 g šećera
  • 150 g čokolade
  • 5 dl mlijeka
  • 1 puding od čokolade
  • 1 žlica oštrog brašna
  • 250 g maslaca

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 50 g maslaca

Priprema:

Biskvit:
1. Umutiti 4 bjelanjka u čvrst snijeg a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati 150 g šećera.
2. Potom dodati jednu žlicu mrvica i 150 g mljevenih oraha pa polako promiješati.
3. Odgovarajući pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Zagrijati u pećnici na 200 ˚C a potom smanjiti temperaturu na 100 ˚C i sušiti biskvit 90 min.
4. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore biskvita, ali u jednu umjesto mljevenih oraha staviti mljevene lješnjake, a u drugu kokos.

Krema:
1. Umutiti žumanjke i jaja sa šećerom pa uz neprestano miješanje kuhati na pari dok se ne zgusne.
2. Pred kraj dodati razlomljenu čokoladu i miješajući je otopiti.
3. Posebno skuhati puding od čokolade pomiješan s brašnom u 5 dl mlijeka i ostaviti da se ohladi.
4. Pomiješati ohlađenu smjesu od žumanjaka s pudingom od čokolade pa dodati u omekšali maslac i umutiti mikserom.

Završni postupak:
1. Pečeni biskvit premazati pripremljenom kremom i naslagati ih jednu na drugu.
2. Čokoladu otopiti s maslacom i preliti preko torte.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept