


Sastojci:
Za biskvit:
- 8 bjelanjaka
- 250 g šećera
- 200 g krupno sjeckanih oraha
- 100 g brašna
Za kremu:
- 8 žumanjaka
- 250 g šećera u prahu
- 250 g maslaca
- 1 vrećica vanilin šećera
- 250 g datulja
- 100 g grožđica
- 100 g čokolade
- 3 žlice ulja
Priprema:
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg, te postepeno dodavati šećer muteći cijelo vrijeme.
2. U pripremljeni snijeg od bjelanjaka dodati brašno i orahe, pa polako promiješati.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici 25 minuta na 200 °C. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa, ostaviti da se ohladi te prerezati poprečno napola.
Krema:
1. Pomiješati maslac i šećer u prahu, pa mutiti mikserom dok maslac ne postane pjenast.
2. U umućenu smjesu dodavati jedan po jedan žumanjak, vanilin šećer, nasjeckane datulje i grožđice, pa sve dobro izmiješati.
Završni postupak:
1. Pripremljenom kremom premazati donju koru, te je prekriti gornjom, a ostatkom kreme premazati cijelu tortu.
2. Čokoladu otopiti s malo ulja, pa preliti preko torte, te ukrasiti grožđicama i ostatkom kreme.
Izvor: Dobra hrana



