Miley Cyrus otvoreno progovorila o napadaju panike tijekom svog koncerta

by | 23 rujna, 2021
miley cyrus, napad panike

Miley Cyrus otvoreno je sa svojom publikom podijelila napadaj panike koji je osjetila tijekom svog koncerta. Navodno je Miley (28) na koncertu 18. rujna napravila pauzu između pjesama na Milwaukee SummerFestu te rekla svom bubnjaru i glazbenom direktoru da misli kako ima napadaj panike. Zatim se okrenula publici i otvoreno govorila o tome što prolazi:

“Kao i svi drugi, posljednjih godinu i pol dana bila sam zatvorena i izolirana i jako je zastrašujuće vratiti se na mjesto koje je nekad bilo prirodno”, podijelila je. “Nekoć sam se na pozornici osjećala kao kod kuće, ali više ne upravo zbog toga koliko sam vremena provela kod kuće zaključana.”

Miley je završila i rekla: “Pandemija je bila zapanjujuća, a izlazak iz nje pomalo zastrašujući. Zato sam htjela biti iskrena u vezi toga kako se osjećam. Mislim da, ako sam iskrena, to čini da se manje bojim.”

Videozapis ovog trenutka fanovi su objavili i na Twitteru, a mnogi od njih navijaju za Miley što je tako iskrena i cijene tu iskrenost. Jedan obožavatelj napisao je: “Bez obzira na to koliko je životnih poteškoća na vas naišlo, borite se proći kroz to.”

 

 

Miley Cyrus je i za vrijeme pandemije progovorila i za Rolling Stone časopis: “U 26. godini života riješila sam se ovisnosti o alkoholu. Moje trijezno stanje trajalo je i u 27., a onda me, kao i mnoge druge ljude, poremetila pandemija.”, izjavila je Cyrus. Dodala je kako je za nju sve to bila teška borba te da su njezino mentalno stanje i anksioznost koju je osjećala dodatno pogoršavali stvar. “Priznajem da sam se izgubila.”

Napadaji panike mogu biti simptomi paničnog poremećaja, stanja koje uzrokuje anksioznost i smatraju se anksioznim poremećajem – prema Nacionalnom institutu za mentalno zdravlje (NIMH). Ljudi s paničnim poremećajem imaju iznenadne i ponavljane napade straha i panike koji traju nekoliko minuta ili duže – ističe Health.com. Takvi napadi mogu se dogoditi u bilo kojem trenutku i mogu izazvati snažnu fizičku reakciju. Ovakvi znakovi uključuju iznenadne i ponavljane napade panike i straha, osjećaj da ste izvan kontrole, strah od smrti, ali i fizičke simptome poput ubrzanog rada srca, znojenja, drhtanja, problema s disanjem, slabost ili vrtoglavica, trnci ili utrnule ruke, bol u prsima i trbuhu te mučnina.

Pročitajte: Miley Cyrus poslala snažnu poruku za sve koji se muče tijekom pandemije koronavirusa

FOTO: Amy Sussman/Staff Getty Images Entertainment via Getty Images