Mia Višić: “COTRIL Glow System pruža frizerima i klijentima revolucionarno iskustvo”

by | 10 studenoga, 2022
COTRIL Glow System

Poznata domaća koloristica otkrila nam je sve o novom revolucionarnom sustavu koloracije, koji mijenja pravile igre u svijetu bojenja. Upoznajte održivi sustav nazvan Glow system.

Nevjerojatna mogućnost da prilikom bojenja kose možete nanijeti više proizvoda čini se gotovo kao znanstvena fantastika, a kad pridodamo da je riječ o prirodnim veganskim sastojcima proizvedenim lokalno, odmah smo poželjeli čuti više. Koloristica Mia Višić, koja vodi i edukacije ovog sustava, otkrila nam je sve o Glow systemu koji osvaja i Hrvatsku!

Možete li nam reći više o novom revolucionarnom kolorističkom sustavu Glow system i što je dovelo do njega?

Kozmetički svijet je posljednjih godina protagonist velikih promjena te je stvoren novi koncept ljepote. Kako za klijente, tako i za profesionalce, ključne riječi postale su prirodnost, prilagodba i kreativnost. Danas se možemo igrati bojama gotovo u jednakoj mjeri kao što se igramo make-upom. Svakodnevno se rađaju nove tehnike bojenja, pristupa klijentima, kao i nova filozofija istraživanja fotografija. Frizeri postaju savjetnici za ljepotu koji proučavajući fizionomiju, stil te životne navike klijenata, stvaraju personalizirane tehnike bojenja i njege. Evolucija u svijetu bojenja vidljiva je i na društvenim mrežama što jasno možemo vidjeti i po količini hashtagova (#) posvećenim kosi. Zapravo su društvene mreže proširile ovaj fenomen do kolosalnih razmjera.

Kozmetičke tvrtke su sve osjetljivije na temu održivosti, i to ne samo na pažnju o korištenju provjerenih sastojaka, čistih formula koje nisu testirane na životinjama, već i na ekološku osviještenost zalažući se za uporabu 100 % reciklirane ambalaže. U globalnom scenariju koji se stalno mijenja potrošači su, razumljivo, sve osjetljiviji i pažljiviji. Apsolutni protagonist ove evolucije je svijet boja, te je u tom kontekstu stvoren Glow system sa svojim revolucionarnim proizvodima: Glow One, Glow Cream i Glow Gel. Riječ je o sustavu koji je stvorio nove usluge u svijetu bojenja te prilagođene efekte koji profesionalcu i njegovom klijentu pružaju jedinstveno iskustvo.

Po čemu je sustav dobio naziv “glow” i kako se taj glow postiže?

Naziv je naravno dobio po iznimnom sjaju kose nakon bojenja koji je toliko upečatljiv da klijenti najčešće upravo prvo komentiraju sjaj pa onda obrate pažnju na sve ostalo. A taj izniman sjaj možemo zahvaliti aktivnim sastojcima koji u procesu bojenja čuvaju, njeguju i hidratiziraju vlas te ostavljaju kosu mekom, sjajnom i njegovanom. Ono što je jako zanimljivo i važno jest to da je većina sastojaka 100 % talijanski proizvod bez konzervansa, antioksidanasa. Sastojci također ne sadrže GMO i nisu tretirani ionizirajućim zračenjem.

Cotril

Mia Višić

Koje se boje koriste za tu metodu i što one sadrže? 

Glow system sastoji se od Glow One, Glow cream i Glow gel boja. Glow One doista je revolucionarna permanentna boja koja se odlikuje Oil transport sustavom te uravnoteženim udjelom amonijaka. Ima molarnu formulu koja pojačava svjetlinu boje, pritom izbjegavajući zasićenja te pomažući pravilan razvoj. Oil transport system se sastoji od dvije molekule koje rade u sinergiji jedna s drugom. Prva je bitna za ravnomjernu raspodjelu boja po dužinama i vrhovima, dok druga daje prednost maksimalnoj oksidaciji pigmenata dopuštajući postizanje potpunog i dugotrajnog rezultata boje. Sadrži sjemenke cvijeta maka koje imaju izvrsna hidracijska, omekšavajuća i umirujuća svojstva te sadržavaju značajne količine mangana, vitamina C i E koji pomažu u procesu usporavanja starenja stanica. Tu je i maslac lješnjaka sa svojim hranjivim svojstvima. Glow Cream i Glow Gel su pak boje ton-na-ton, idealne za prekrivanje prvih sijedih, osvježavanje i toniranje dužina, naglašavanje ili neutralizaciju refleksa, ujednačavanje boje, toniranje nakon pramenova ili dekoloracije… Mogućnosti su beskrajne. Sadrže biserni prah koji ima jaka emolijentna svojstva, tsubaki ulje dobiveno iz japanske kamelije zaslužno za hidraciju, mekoću i sjaj te vitamin E i B6 koji imaju osnažujuća i antioksidativna svojstva.

U odnosu na druge sustave, koliko traje jedno bojenje, primjerice, pramenova i kako to izgleda?

Vrijeme djelovanja je isto, ali mogućnost da frizer istovremeno može na jednom klijentu raditi sa svim proizvodima, ovisno o onom što mu je potrebno, bez straha da će se dogoditi bilo kakvi kemijski spojevi ako se proizvodi dodiruju, je revolucionarno. Konkretno, kad je riječ o izradi pramenova, postoje tri dekoloranta. S obzirom na to da je riječ o jednoj od najtraženijih i istovremeno najzahtjevnijih usluga, Cotril je, vodeći se trendovima, stvorio novu liniju proizvoda za dekoloraciju. Ovisno o željenom rezultatu te strukturi kose klijenta, frizer ima mogućnost odabira – može koristiti istovremeno i sva tri dekoloranta na jednome klijentu. A važno je pridodati da su svi dekoloranti ugodnog mirisa, prate vegan friendly filozofiju te, što je jako bitno, sadržavaju K-plex complex, inovativni kompleks koji omogućuje zaštitu kose tijekom procesa za visokokvalitetne kozmetičke rezultate, što znači da nije potrebno dodavati nikakve dodatne aditive i zaštite u dekolorant.

COTRIL Glow System

Koji su benefiti za klijenta, a onda i za koloriste od Glow systema?

Mogla bih reći da su benefiti za klijenta sigurno i 100-postotno prekrivanje sijede kose, izniman sjaj i mekoća nakon bojenja. Kosa se ne petlja i laka je za raščešljavanje, a rezultati su dugotrajni bez otežavanja kose te iznimno ugodan voćni miris. Što se tiče frizera, imamo uistinu puno benefita, kao što su tablice boja koje pružaju mogućnost stvaranja personaliziranih usluga, pouzdanost i dosljednost nijansi te sigurne rezultate. Boje koje ne stvaraju iritacije i mrlje na koži, daju prirodne rezultati bez neželjenih teških pigmenata te prezasićenja kose. Mogućnost postizanja hladnih, ali isto tako i intenzivnih vibrantnih odsjaja. Uz ugodan miris, mekana tekstura koja se jednostavno nanosi, izvrsno prianjanje… Puno benefita, zar ne?

Već niz godina surađujete s COTRIL brendom, koji, osim kvalitetnih proizvoda, vrlo velik naglasak stavlja i na vraćanje društvu.

Tako je, iznimno me veseli to što je Cotril brend toliko posvećen temi održivosti te ulaže u proizvodnju biorazgradive ambalaže i reciklažu papirnatog materijala. Isto tako, važno je naglasiti sudjelovanje brenda u borbi protiv nasilja nad ženama, primjerice, kampanjom “No Tears” prodaju istoimenih maskara te Glow one proizvoda donirali su udruzi koja se bori protiv nasilja nad ženama. Također, brinu se o klijentima i frizerima koji imaju intoleranciju  na gluten, nikal, kobalt i krom. Upravo iz tog razloga za sljedeću godinu imamo u najavi još jednu zvijezdu Glow systema, permanentnim bojama “Zero”. Nećemo previše otkrivati, no riječ je o gluten-free, PPD-free te amonia-free proizvodima dermatološki testiranima na nikal, kobalt i krom, a dio sredstava od zarade ići će u svrhu pošumljavanja. Stoga, pratite nas jer u sljedećoj godini stižu brojni noviteti, edukacije, puno rada i još više pozitivne energije!

Foto: PR