Meghan Markle objašnjava važnost oporavka od pandemije koji podržava žene

Vojvotkinja od Sussexa nikad nije šutjela o bitnim pitanjima, a sada je istaknula i važnost podrške ženama u pandemiji

by | 10 svibnja, 2021

Govoreći na događanju Global Citizen’s Vax Live koji ima za cilj potaknuti ljude na cijepljenje, Meghan Markle se zalagala za važnost cjepiva i pritom je istaknula nesrazmjeran utjecaj pandemije koronavirusa na žene – i pozvala na plan oporavka koji bi to uzeo u obzir.

Bez obzira na to časti li “tihe junake” pandemije, govori li protiv policijske brutalnosti ili zagovara ženska prava, vojvotkinja od Sussexa više je puta koristila svoju platformu kako bi istaknula određene važne teme i potaknula na stvarne, značajne promjene.

Pojavljujući se u unaprijed snimljenoj poruci za koncert Global Citizen Vax Livea u subotu navečer, Meghan je pozvala na plan oporavka koji ženama pruža mogućnosti vratiti se u svijet.

“Proteklu godinu definirale su zajednice koje su se neumorno i junački okupljale kako bi se uhvatile ukoštac s virusom COVID-19, a mi smo se okupili večeras jer je put koji pred nama postaje svjetliji, ali trebat će svima nama da uistinu bude put prema naprijed”, rekla je.

“Kao predsjedatelji kampanje Vax Live, moj suprug i ja vjerujemo da je presudno da naš oporavak daje prednost zdravlju, sigurnosti i uspjehu svih – a posebno žena, na koje je ova pandemija nesrazmjerno utjecala.”

Naglašavajući bezbroj načina na koje je pandemija pogodila žene, uključujući porast broja izvještaja o zlostavljanju u obitelji i “povećanu odgovornost neplaćenog rada”, Meghan je naglasila da je svijet na “prekretnici” kad je riječ o rodnoj ravnopravnosti.

“Suprug i ja smo oduševljeni što ćemo uskoro poželjeti dobrodošlicu kćeri”, rekla je. “To je osjećaj radosti koji dijelimo s milijunima drugih obitelji širom svijeta, a kad pomislimo na nju, pomislimo na sve žene i djevojke diljem svijeta kojima se mora dati sposobnost i podrška da nas vode prema naprijed.”

“Njihovo buduće vodstvo ovisi o odlukama koje donosimo i radnjama koje poduzimamo sada, kako bismo ih postavili i postavili sve nas, za uspješno, pravedno i suosjećajno sutra.”

Meghan je zaključila: “Diljem svijeta borili smo se zajedno. Sada zaslužujemo izliječiti se zajedno. Želimo biti sigurni da ćemo se, oporavljajući se, oporavljati jače. Da, dok se obnavljamo, to činimo zajedničkim snagama.”

Foto: Chris Jackson/Chris Jackson Collection via Getty Images