Medicinske vježbe super su način kako da se pokrenete!

Još tijekom ovog mjeseca stignete se pridružiti besplatnom programu Medicinskih vježbi na Bundeku

by | 3 rujna, 2021
medicinske vježbe

Vježbanje u prirodi na svježem zraku neprocjenjivo je iskustvo koje svatko treba doživjeti. Ujedno je i prava prilika da se pokrenete čak i ako nismo skloni vježbanju, a Rekreativa Medical vas poziva da se pridružite u redovitim otvorenim satovima na Bundeku.

Medicinske vježbe na svježem zraku još su vam ovaj mjesec nadohvat ruke, i to sasvim besplatno. Tijekom rujna održavaju se otvoreni satovi medicinskih vježbi na Bundeku, na zelenoj površini nedaleko od jezera. Satovi se ne naplaćuju, oni su poklon građana, međutim, prijave su obavezne radi evidencije sudionika na mail [email protected] i tada vam oni šalju točno vrijeme održavanja.

Jednom tjedno – petkom, subotom ili nedjeljom
​Trajanje: 60 minuta

Satove na otvorenom vode fizioterapeuti:

Stjepan Dren Mlinarec, bacc. phsioth.  – vježbe su iz programa Pametna medicinska gimnastika. Medicinske vježbe prilagođene općoj populaciji.
Silvija Gubić, bacc. physioth. – vježbe su iz programa Medicinske vježbe za zdrava leđa. Također prilagođene općoj populaciji.

Ponesite samo prostirku: ako je nemate, posudit će vam je (broj je ograničen), ali svakako ponesite svoj ručnik za prekrivanje.

Za vježbanje je dovoljna udobna odjeća: ne postoji dress code, odjenite ono u čemu se osjećate ugodno, a vježba se bez obuće.

Bundek je dobro povezan javnim gradskim prijevozom, dođite tramvajem 6, 7 ili 14, ili bilo kojim busom s Glavnog kolodvora.

Obiluje i mjestima za parkiranje
1) makadamsko parkiralište na istočnoj strani ZV – 5 kn/dan
2) parkiralište uz južnu stranu Bundeka – 5 kn sat
3) parkiralište uz sjevernu stranu naselja Zapruđe – besplatno

Organizatori naglašavaju da su ovo satovi za opću populaciju: važno je da vaše zdravstveno stanje dozvoljava vježbanje u grupi. Ovo su sigurne medicinske vježbe, no postoje zdravstvena stanja koja su toliko složena da vježbanje u grupi nije dobar odabir.

Vježbanje se otkazuje u slučaju kiše.
Za kraj kažu: Bit će i kolača – ako ponesete kolače. 🙂

Izvor: rekreativa-medical.com