


Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- 170 g stolnog margarina
- 130 g šećera u prahu
- 2 jaja
- 150 g meda
- 1 žlica cimeta
- 1/2 žličice muškatnog oraščića
- 1/2 žličice đumbira
Za dekoraciju:
- 200 g šećera u prahu
- 1 bjelanjak
- 1 limun
- zelena prehrambena boja
Priprema:
1. Umutiti stolni margarin sa šećerom u prahu. Dodati jaja i med te sve zajedno izmiksati.
2. Posebno pomiješati brašno, sodu bikarbonu, cimet, muškatni oraščić i đumbir.
3. U smjesu od stolnog margarina postepeno dodavati pomiješane suhe sastojke mijeseći ručno dok se ne dobije glatko tijesto.
4. Zatim tijesto istanjiti na debljinu od 1 cm i modlama oblikovati željene figure.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega medenjake. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C oko 15 min.
6. Posebno bjelanjke umutiti sa šećerom u prahu i sok od limuna da bi se dobila ujednačena smjesa.
7. Dobivenom smjesom pomoću vrećice za dresing obrubiti medenjake i premazati njihovu unutrašnjost. U jedan dio smjese dodati zelenu prehrambenu boju i njome ukrasiti medenjake.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



