Razveselila nas je nova kuharica “Slastice za svaki dan” domaće gastro blogerice

Matejka Buča izdala je kuharicu s više od 80 recepata za deserte iz snova

by | 11 studenoga, 2023
slastice za svaki dan matejka buča kuharica

Stigla je nova kuharica gastro blogerice Matejke Buča “Slastice za svaki dan”, i oduševila nas je!

Nova gastro kuharica sastoji se od 244 stranice recepata i savjeta za pripremu deserata iz snova – ukupno više od 80 recepata te puno, puno savjeta.

Recepti su podijeljeni u sedam kategorija – od osnovnih, za kojima ćete iznova posezati kad budete u nedoumici, pa sve do torti kao krune svakog slavlja. Slastice u ovoj knjizi napravljene su s maslacem, jajima, šećerom, voćem, čokoladom, orasima, makom i karamelom.

Slastice su to koje možete pripremati u raznim prigodama i s različitim razinama iskustva.

“Iako nisam školovana kuharica niti slastičarka, iako nemam radno iskustvo u restoranu niti profesionalnu kuhinju i alate u njoj, kuhanje i priprema slastica moja su velika ljubav cijeli moj život. Otkad se sjećam, virkala sam baki ispod lakta dok bi pripremala pitu od jabuka, onako odoka. Okretala sam ručku na mašini za izradu keksa i oprezno dubila polovice keksića za šarene i aromatične breskvice. Valjala sam žapce s pekmezom u šećer i kidala rubove vučenog tijesta pa od njih radila pogaču. Promatrala sam i sudjelovala, upijala i učila, kušala i guštala. A tako je i danas.

Zato i vodim blog te pišem kuharice – jer nikad nisam prestala učiti o hrani i uživati u njezinoj pripremi za ljude oko sebe. Zato pečem torte na utorke i bdijem nad dizanim tijestom kad bih trebala spavati. Zato u zamrzivaču imam 13 različitih biskvita, a u ormaru sedam kalupa za kuglof. Zato naša djeca znaju da je odgovor na pitanje “Ima li što slatko?” uvijek potvrdan”, napisala je Matejka na svom webu.

Cijena kuharice iznosi 30 eura (226,04 kuna) s besplatnom dostavom za Hrvatsku. Slastice za svaki dan možete naručiti na stranici Like Chocolate, a tamo možete i prelistati nekoliko stranica.

Pročitajte: Superplanty je novi veganski restoran u Zagrebu. Vlasnici nam otkrivaju detalje 

Foto: Instagram