“Mascara cocktailing”: uz najnoviji vizažistički trik s TikToka, vaše će trepavice izgledati kao umjetne

by | 28 studenoga, 2023
mascara cocktailing

Maskara za volumen ili maskara za uvijanje? Više ne trebate birati jer stigao je vizažistički trend koji kombinira više maskara da bi vaše trepavice zablistale.

Savršeno duge, voluminozne i uvijene trepavice uvijek će biti moderne, a najnoviji trend s TikToka – mascara cocktailing – ide tome u prilog. Zaintresirani? Nastavite čitati…

Što je mascara cocktailing?

Najnoviji make-up trend s TikToka uključuje nanošenje više maskara da bi vaše trepavice istodobno bile duge, voluminozne i savršeno uvijene. Kombiniranje beneficija različitih maskara je sjajan način da dobijete savršene trepavice.

Eksperimentirajte s različitim kombinacijama maskara. Ne postoji točan ili pogrešan recept, stoga se zabavite i pronađite ono što vam najviše odgovara koristeći različite marke i formule maskara. Na taj način pronaći ćete personalizirano rješenje uz koje će vaše oči izgledati kao da imate umjetne trepavice.

Pročitajte: Zbog ove navike pojačano vam opadaju trepavice

mascara cocktailing

Kako napraviti mascara cocktailing?

Ako vas privlači ideja da isprobate ovaj vizažistički trik zahvaljujući kojemu će vaše trepavice biti guste i duge, slijedite sljedeće korake. Ako su vaše trepavice slabe i tanke, savjetujemo da ne preskačete prvi korak te da par dana u tjednu preskočite šminkanje očiju kako bi se oporavile.

1# korak: Njegujte svoje trepavice

Da bi trepavice bile spremne za “koktel“, kao i kod većine stvari kada je ljepota u pitanju, ključna je priprema. Investirajte u dobar serum za rast trepavica kako bi vaše trepavice zasjale u svom punom potencijalu.

Za najbolje rezultate, svaku večer prije spavanja nanesite serum bogat hranjivim tvarima i peptidima na korijen trepavica svaku večer tijekom četiri do šest tjedana. Serum potiče rast novih trepavica i osnažuje postojeće.

2# korak: Nanesite primer

Prvi korak prije nanošenja maskare u slojevima jest korištenje transparentnog primera za trepavice. Primer će produljiti i podebljati vaše trepavice, a također će spriječiti razmazivanje maskare.

3# korak: Nanesite prvu maskaru

Odaberite maskaru koja će vam dati željeni učinak, poput produljenja, volumena ili uvijanja. Pustite da se potpuno osuši prije nanošenja sljedećeg sloja. To će pomoći u sprječavanju grudanja i ljuštenja.

4# korak: Nanesite drugu maskaru

Odaberite maskaru koja će nadopuniti zadaću prve maskare. Na primjer, ako ste prvo nanijeli maskaru za produljenje vaših trepavica, sada možete nanijeti maskaru za volumen.

Nastavite nanositi maskare dok ne postignete željeni učinak uvijek pazeći da se svaki sloj potpuno osuši prije nanošenja sljedećeg. Ako je potrebno, koristite češalj za trepavice da biste ih odvojili. To će pomoći u sprječavanju njihovog grudanja. Ipak, pripazite da ne nanesete previše jer vaše trepavice mogu postati grudaste i kao “paukove nožice”.

Pročitajte: Pronašli smo 6 najboljih maskara već od 29 kuna!

Foto: heckmannoleg; TanyaRow, iStock/Getty Images Plus via Getty Images