Maroko torta

by | 16 travnja, 2013

Sastojci:

  • 1 l mlijeka
  • 4 pudinga od vanilije
  • 250 g margarina
  • 4 žlice šećera
  • 300 g šećera u prahu
  • 300 g kokosa
  • 300 g ”petit beurre” keksa
  • 1 kg banana

Za ukrašavanje:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 4 žlice mlijeka
  • 50 g margarina

Priprema:

1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati 4 žlice šećera i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije. Dobivenu smjesu dodati u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
3. Posebno umutiti omekšani margarin sa šećerom u prahu. Pomiješati s ohlađenim pudingom od vanilije i umutiti mikserom.
4. Na kraju u smjesu od pudinga dodati razlomljene kekse i kokos te dobro izmiješati.
5. Dobivenu smjesu podijeliti na tri dijela.
6. Banane očistiti i narezati na kolutove.
7. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje. U njega prebaciti prvi dio smjese od kokosa i ručno oblikovati koru. Prekriti je kolutovima banana, preko njih od drugog dijela smjese oblikovati koru, zatim poslagati još jedan red banana i završiti korom.
8. Oblikovanu tortu ostaviti u hladnjaku da se stegne pa je izvaditi iz kalupa i preliti glazurom od čokolade (na pari otopiti čokoladu, margarin i malo mlijeka).

Izvor: Dobra hrana