Marija Šuško Karlić otkriva najvažnije korake u beauty rutini koji rezultiraju besprijekornim izgledom

by | 13 prosinca, 2022
njega kože zimi

Kožu treba njegovati u svim godišnjim dobima, no svi mi želimo posebno zablistati u prosincu. Nekoliko najvažnijih savjeta za njegu kože s nama je podijelila Marija Šuško Karlić, kozmetologinja i vlasnica High Care Centra Karlik te predsjednica Udruženja kozmetičara Republike Hrvatske.

Lijepa i njegovana žena u prosincu razmišlja o raskošnoj novogodišnjoj haljini, blještavom make-upu, novoj frizuri, no uz sve to shvaća važnost njege svoje kože. Treba koristiti prave preparate i tretmane koje joj je stručnjak za kožu preporučio.

Zašto je to iznimno važno?

Koža na prvi pogled odaje našu osobnost, naše dobre, ali i loše navike. Na licu se prepoznaje vodimo li brigu o njezi lica, ali i pušimo li, kako se hranimo, kako živimo, izlažemo li se previše suncu, pijemo li dovoljno tekućine, spavamo li dobro… i još puno toga. Kao stručnjak za kožu, uvijek svoje klijente educiram o važnosti njege kože lica i tijela. Kako bi imali lijepu i zdravu kožu, bitno ju je svakodnevno i pravilno njegovati jer sve što napravimo ili zbog lijenosti ne napravimo, odrazit će se na izgledu kože prije ili kasnije.

Što je to što smatram važnim u beauty rutini?

Najvažnije je redovito raditi piling, nanositi maske, serume i dnevno noćne kreme. Takva koža puno bolje reagira na hladnoću zime, na temperaturne razlike i na taj način puno je bolje pripremljena za make-up i blještavilo prosinačkih partyja i doček blagdana. Pravilna i beskompromisno svakodnevna njega preduvjet je za lijepu kožu lica, a pravilna prehrana i unos dovoljno tekućine daje joj prekrasnu boju, punoću te sprječava nastajanje bora. Da, dobro ste pročitali. Bore će s godinama doći, ali u manjoj mjeri. Upravo zbog kože koja hitdrirana i nahranjena najprije iznutra, a naposljetku i izvana.

karlik centar

Nije dovoljno samo odlaziti na tretmane ako zanemarimo ove dvije prethodne činjenice. Tretmani nam pomažu da održavamo kožu lijepom, zdravom i zategnutom te da kožu dovedu u stanje da bolje apsorbira aktivne sastojke, a sinergija brige o sebi iznutra i izvana daje rezultate kojima ćete biti više nego zadovoljni. Takva koža izgleda blistavo i zdravo! Odlična je podloga za savršen blještavi blagdanski make-up.

Kao preporuku, Marija Šuško Karlić izdvaja Reviderm preparate za njegu kože.

Marija Šuško Karlić

Tekst: Marija Šuško Karlić
Kozmetolog, specijalist
High Care Centar Karlik
Predsjednica Udruženja kozmetičara Republike Hrvatske

Foto: LightFieldStudios /iStock/Getty Images Plus