Marija Šuško Karlić: “Cjelovit pristup njezi kože jedini je put za sjajnu, zdravu i mladoliku kožu”

Vlasnica High Care centra Karlik otkrila nam je kako postići rezultate koje želimo

by | 1 kolovoza, 2021
Marija Šuško Karlić

Kozmetička industrija je, uz farmaceutsku, jedna od onih s najbržim rastom i najvišim stupnjem inovacija, kako u kozmetičkim oblicima tako i u aktivnim tvarima koje se koriste prilikom izvođenja tretmana, ali i svakodnevnoj njezi. Razvoj tehnologije olakšao je  svakodnevicu na brojnim poljima, od posla do privatnih obveza, ali i kod iznimno bitnog segmenta – njege kože.

Zahvaljujući upravo ulaganjima u tehnologiju, preparate, ali i ono najvažnije – znanje osoba koje se bave njegom kože, formirao se cijeli niz tretmana koji uspješno rješavaju sva neželjena stanja kože.

Marija Šuško Karlić

U medicinsko-kozmetičkoj industriji sam već posljednjih 10 godina i kao vlasnica High Care Centra Karlik u Dubrovniku od prvoga dana konstantno ulažem  u svoje znanje, ali i aparate koje koristim prilikom izvođenja tretmana. Osobno smatram da je to jedini i najbolji način za postizanje željenih rezultata. 

Upravo ta sinergija znanja, aparata i preparata omogućili su da napustimo neka stara pravila o tretmanima koji se smiju ili ne smiju izvoditi tijekom ljetnih  mjeseci. Neki od tih tretmana su mikrodermoabrazija kao temelj svakog tretmana njege lica i micro needling koji se već dugi niz godina smatra tajnim oružjem među anti-age tehnikama. Iznimno je važno istaknuti pravilno i redovito nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom jer na taj način i koža u procesu obnove bit će sigurna i zaštićena. 

Marija Šuško Karlić

U svakodnevnom radu sa svojim klijenticama i klijentima uvijek ističem i kako je njihova samodisciplina i dosljednost presudna za uspješnost bilo kojeg tretmana. Upravo zato u svojem High Care Centru Karlik zagovaram Reviderm True Care pristup klijentu. Prije svega, zahvaljujući ovom cjelovitom pristupu klijentu, svaki tretman kreira se prema individualnim potrebama, a samim time individualno se bira i dermokozmetika kao saveznik u održavanju mladolike i njegovane kože, koja ne samo da njeguje, nego i mijenja kvalitetu i stanje kože.

Kako sam istaknula na samom početku teksta, kozmetička industrija je jedna od onih s najbržim rastom i najvišim stupnjem inovacija. Zahvaljujući upravo tome i razvojem medicinskih analizatora kože od sada je puno lakše profesionalnom analizom kože odrediti njeno stanje i potrebe. Sve su to važni podaci koji predstavljaju smjer za odabir tretmana, kao i dermokozmetike, koja će pomoći da rezultati budu brži i vidljiviji. Već iz ovog prvog koraka cjelovitog pristupa vidljivo je da samo na taj način možemo istinski dati koži ono što joj je potrebno. High Care Centar Karlik trenutačno je jedini medicinsko – kozmetički centar na području Dubrovačko Neretvanske županije koji ima profesionalni analizator kože što me iznimni veseli jer zahvaljujući tome svojim klijenticama i klijentima mogu pružiti istinski cjelovit pristup njezi njihove kože.

Marija Šuško Karlić

Osobno mi je iznimno važna i edukacija jer razvoj tehnologije iziskuje, ali i obvezuje, sve nas koji se bavimo medicinsko kozmetičkom njegom lica, na stalnu edukaciju i usavršavanje. Bez toga je jako teško, odnosno nemoguće opstati u ovome poslu, ali i ono najvažnije postići željene rezultate kod klijenta.

Isto tako tijekom tretmana uvijek nastojim konzultacijama i savjetovanjima osvijestiti važnost njege i djelovanja na površinu kože kao i na njeno potkožje jer je to jedini način kako bi koža što duže bila sjajna, zdrava i mladolika.

Tekst: Marija Šuško Karlić, vlasnica High Care centra Karlik i predsjednica Udruženja kozmetičara Hrvatske

Karlik, Trg kralja Tomislava 7, 20000 Dubrovnik, 091 211 7722, 020 550022