Malina torta

by | 25 kolovoza, 2013

Sastojci:

Za biskvit:

  • 8 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 100 g mljevenih oraha

Za krema:

  • 400 g malina
  • 0,5 l jogurta
  • 1 vrećica želatine
  • 200 g šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera

Za dekoraciju:

  • 1 vrećica šlaga
  • 50 g malina
  • 150 g sjeckanih oraha

Priprema:

Biskvit:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanjke, šećer, orahe i brašno, te dodati čvrsto ulupane bjelanjke i polako promiješati.
2. Okrugao kalup za tortu prekriti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C 40 minuta.
3. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa, pa poprečno prerezati napola kako bi se dobile dvije kore.

Krema:

1. U malo hladnog jogurta razmutiti želatinu, a ostatak jogurta staviti da prokuha.
2. Ključali jogurt skinuti sa štednjaka te pomiješati s razmućenom želatinom i ostaviti da se malo ohladi.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati maline, šećer i vanilin šećer, te dodati kremi od jogurta pa promiješati.

Završni postupak:

1. Prvu koru staviti na pladanj za posluživanje, premazati je kremom i prekriti drugom korom.
2. Šlag pripremiti prema uputama i premazati gornju koru i bočne stranice torte.
3. Na bočne stranice torte utisnuti sjeckane orahe, a tortu posuti malinama.

Izvor: Dobra hrana